om mat

Sumac är en röd juvel från Mellanöstern:

14views

Vad gillar rätter , , a ? Ingen av dem är kan inte göra utan sumah! Sumah erhålls genom att krossa fruktpinnarna från läderbusken, som är vanlig i Medelhavsområdet och sydvästra Asien.

  • Kryddan har en distinkt sur smak utan ett spår av bitterhet, vilket gör den till en idealisk ersättning för citronsaft eller vinäger.
  • Den röda färgen Sumak är inte bara vacker att se på, utan den ser också mycket spektakulär ut på tallriken. Rätter som tillagas med den kommer inte bara att glädja dina smaklökar utan också ditt öga.

Hur man använder sumac?

Sumah är en omisskännlig del av adjika kryddblandningar och används också ofta i det transkaukasiska köket som ersättning för vinäger. Du kan komma över det i. surhet och friskhet.

  • Grillat kött och marinader: Sumac bör definitivt inte glömmas bort när du förbereder kyckling, fisk eller fetare kött. Den är också utmärkt i hamburgare, tacos, moussaka eller till och med köttbullar.
  • Rostade grönsaker: Sumah kan piffa upp rostade eller grillade grönsaksblandningar. Det är till exempel ett utmärkt sätt att förhöja aubergine, blomkål, paprika eller zucchini.
  • Sallader och dippsåser: Tillsätt en nypa sumak i salladsdressingen eller använd den som dekoration på eller där den kommer att sticka ut vackert.
  • Krutonger av kikärtor: Tillsätt salt, peppar och sumak till de avrunna kikärterna, blanda väl med olivolja och rosta i ugnen. Kikärtorna kokas och kokas i en stor skål med kikärtorna och kikärtorna kokas i en varm kastrull. , vilket kommer att ge en touch av pizzazz till sallader, soppor och grönsaksrätter.
  • Ägg och ost: Sumah framhäver smaken hos ostar som fetaost och lämpar sig väl för äggrätter som .
  • Med mer kryddor: Smaken av sumac är utmärkt kombinerar bra med chiliflakes eller en ny krydda.

Var kan man få sumah?

Även om sumak är relativt okänd i Tjeckien behöver man inte åka hela vägen till Mellanöstern för att hitta den. Men om du ändå ska dit är kryddan en perfekt souvenir eller present från dina resor. Sumah kan vara kan beställas online eller få den i specialaffär Arabiska butiker.

Källor.

Leave a Response