om mat

Jordgubbsdumplings: laga den söta symbolen för sommar och sorglös barndom 3 gånger annorlunda

5views

Så snart de doftande jordgubbarna börjar rodna på hyllorna i butiker och marknader, kommer många söta älskares hjärta att hoppa över ett slag. Sommaren är definitivt här och med den månader fyllda av färsk frukt. Och de står högt på popularitetsstegen – eftersom de inte bara symboliserar sommaren, utan ofta också minnet av barndomen.

Välj din favorit bland de tre bästa degarna. Varje variant har något att erbjuda, så vi rekommenderar att du provar dem alla. Glöm inte att toppa dumplingsen med en klick smält smör, strö över riven keso och pudra generöst med socker.

En lös klassiker

är en vintergrön sommar. Mer tidskrävande förberedelser kommer att löna sig bra i deras perfekta smak. Korrekt höjda dumplings de är fluffiga, lätta som en fjäder och får frukten som är gömd inuti att framträda.

  • Om du tillhör är nybörjare i köketska du prova jordgubbsdumplings först. De är utsökta, och även om du kanske kämpar lite med blåbär, till exempel, jordgubbarna är den perfekta formenså att de är lätta att täcka med degen.
  • För att förbereda jästdegen behöver du 500 g halvgrovt mjöl, 20 g jäst, 1 tesked strösocker, 250 ml ljummen mjölk, 1 ägg och en nypa salt. Den exakta proceduren finns i vårt recept.

Lättad keso

är ett näringsmässigt rikare alternativ till de jästa. Keso tillför det nödvändiga proteinet till skålen, så även de som letar efter en balanserad kost kan njuta av dem. Det som också kommer att glädja dig är det faktum att de verkligen är klara på två.

  • Du behöver bara 20 minuter för att förbereda dem. För de bästa cheesecake dumplings inspirerade av Prags Café Savoy behöver du 40 g mjukt smör, 250 g mjuk keso, 60 g äggulor, 50 g grovt mjöl, 50 g strösocker, 150 g ströbröd och 500 g jordgubbar.

Äter inte dina barn fruktdumplings? Vi har ett bra tips till dig! Istället för att packa jordgubbar i degen, prova att göra små bollar av cheesecake-deg och koka dem i vatten (om de inte är fyllda tar det ca 4-5 minuter innan de flyter upp till ytan). Gör en sås med jordgubbarna.

Barn tycker att de små dumplingsen i det söta jordgubbsbadet är lätta att äta och ofta mer tilltalande. Dessutom kommer jordgubbssmaken ut bra i det här arrangemanget. För såsen, hacka bara jordgubbarna grovt, låt sjuda med lite vatten, tillsätt socker efter smak och mosa eller mixa.

Leave a Response