om mat

Hur lång tid tar det att vispa pavlovan och hur lång tid tar det att baka? Att baka den berömda desserten är enklare än du kanske troddePavlova-tårta – bakskola

15views

eller maräng har krispig yta, är den mjuk inuti med en oemotståndlig vispgräddefyllning. Den bakas vid låg temperatur, vilket gör att den höjer sig fint, medan en lång vistelse i ugnen torkar skorpan till en krispig.

Vad du behöver för pavlova och hur du vet om den är klar

  • Ägg. Använd färska ägg i rumstemperatur, eftersom vitorna då tar in mer luft och piskas till en högre volym.
  • Äggvita separera äggvitorna från äggulorna försiktigt och försiktigt. Gulan innehåller fett som, även i minimala mängder, förhindrar att vitorna piskas. Därför är det också nödvändigt med en helt ren behållare och visp(ar). Det är bättre att knäcka äggen ett i taget i en separat behållare och först när du är säker på att vitorna är rena överför du dem till skålen.
  • Socker Lägg det i snön gradvis, det löser sig bättre. Du kan se vilken kombination av socker och snö som är rätt genom att gnugga lite av blandningen mellan fingrarna. Om du inte kan känna kristallerna är du piskad.. Du kan också se om snön är ordentligt vispad genom att när du tar bort visparna bildar de toppar.
  • Härdare. Majsstärkelse och vitvinsvinäger tillsätts till pavlova eftersom de hjälper till att stabilisera äggvitorna.

Formning. Den regelbundna cirkelformen på pavlova uppnås genom att göra en cirkel på bakplåtspapper (till exempel en tallrik eller en skål – beroende på vilken storlek du vill ha). Men var försiktig – vänd papperet på bakplåtspapperet med den ritade sidan nedåt. Annars kommer du att ha en målad kropp.

Tillämpning. Applicera snömassan med en sked i mitten av cirkeln och sprid ut med en konditorspatel eller en platt kniv. Om du vill att pavlovan ska vara så perfekt och sprickfri som möjligt när den serveras ska du inte lägga den på bordet med papperet.

Bakning. Du kan också baka Pavlova direkt på en värmetålig (!) serveringsplatta. Ju längre du gräddar den, desto torrare blir den och desto längre håller den tills du serverar den. Om du ska servera pavlovan direkt kan den vara fuktig inuti. Låt dock alltid minst en timmes bakning i högst 100 °C.

Garnering och dekorering. I stort sett alla frukter passar till pavlova. Prova den röda och blå sommaren trädgårdsblandning, persikor, nektariner, plommon, urkärnade körsbär, kiwi… Inte att missa är den , vars mjukhet kontrasterar perfekt med äggvitans krispighet. Det finns inget behov av att söta vispgrädden, du har redan tagit hand om tillräckligt med sötma i

Du kan se hur lätt det är att vispa vispgrädden i vår video:

Leave a Response