om mat

Baka körsbären till en bubbla, doppa körsbären i rom eller choklad

108views

Vad är skillnaden mellan ett körsbär och ett körsbär

Körsbär är de tidigaste körsbären när det gäller mognad, de första sorterna kan skördas redan i slutet av maj. Beroende på när varje sort når full mognad delas körsbärssäsongen sedan in i körsbärsveckorna 1 till 8. Den sträcker sig från cirka 25 maj till 25 augusti.

  • Enligt körsbärsveckorna bestäms också körsbärens mognadstid. De mognar lite senare än sina sötare släktingar, så att vi kan skörda de första körsbären under den 2:a eller 3:e körsbärsveckan – De tidigaste sorterna mognar runt mitten av juni.
  • Körsbär och surkörsbär skiljer sig åt i fruktstorlek, av tillväxt av trädet och formen på dess krona. Körsbären är högre och mer massiva. Hos många sorters körsbär växer frukten på långa, tunna, överhängande grenar.
  • Surkörsbärsfrukten har en mindre sten och de tenderar att vara mindre än körsbär. Men om någon är osäker, smaka bara på dem. Körsbär är söta, surkörsbär är sura. Och detta avgör deras användning i köket.

Körsbär

Deras syrlig smak är bra i sylt, där körsbär å andra sidan saknar den sura tonen, så den perfekta lösningen är göra där körsbär och körsbär kombineras i perfekt harmoni.

  • Ett bra råmaterial är , ibland stöter man på en fin körsbärsvinäger.
  • Socker balanserar körsbärens surhet perfekt när du konserverar, så de är också utmärkta körsbärskompott. När kompott eller tårta, dess smak blir mer intressant.
  • I Kompottkörsbär marinerade i körsbärsbrännvin skapar en önskvärd kontrapunkt till den söta vispgrädden och chokladskorpan.
  • Frukter av den gamla sorten av mörkfärgade Morellokörsbär inlagda i socker och alkohol har blivit en stapelvara i den populära chokladöverdragna körsbär.

Körsbär

De är mest utsökta färska, även om varken körsbärskompott eller sylt får man inte missa. När det gäller konserver passar den bra med mer syrliga frukter – om du inte vill blanda dem med körsbär, kan du prova en kombination med röda vinbär eller björnbäri.

  • En sommar utan som om den inte fanns. Till skillnad från aprikoser förlorar körsbär inte sin sötma genom tillagning.
  • Om du försöker Dumplings av frukt istället för aprikoser fyller körsbärsträdetdu behöver inte ens lägga socker inuti istället för kärnor.
  • Speciellt brosket med ett fastare kött håller formen väl under bakningen och de läcker inte lika mycket juice. Det kommer alltid att se bra ut.
  • Den klassiska franska efterrätten är
  • En fantastisk följeslagare till körsbär i desserter är vallmofrön.
  • Du applicerar körsbären i sundaes och glassmen om du gillar kontrasterande smaker kan du överväga att byta ut dem mot deras sura kusiner då och då.