Tips för trädgården

Plantering av mossa i trädgården, det finns två metoder

107views

Det första vi behöver veta när vi planterar mossa i trädgården är att det finns två metoder. Denna växt kräver vissa detaljer för att växa och å andra sidan kommer den att ge en fantastisk touch till trädgården.

Mossa är en mycket speciell växt som ger alla gröna oaser en touch av mystik och sagostämning. I följande rader kommer vi att berätta vad du behöver veta när du planterar mossa i trädgården. Den goda nyheten är att mossa kan tillverkas, men mer om det nedan.

Plantera mossa som du tar med dig från affären eller skogen

Vi kan köpa mossa eller ta med den från skogen och plantera den på vår mark. Som med andra växter i vår trädgård. Denna metod är enkel och snabb. Om vi tar hand om det kommer det att hålla oss länge.

Å andra sidan kan det inte vara en billig affär att köpa mossa, och du kan inte få det i alla trädgårdsbutiker. Om vi inte har turen att ha en mossodlare i vårt område måste vi beställa vår mossa och få den skickad till oss.

Om vi tar in den här växten från naturen riskerar vi att välja fel art och den kanske inte accepteras. Vi kan också rubba balansen i skogen och skada miljön.

Om vårt mål är att täcka stenarna och fylla i sprickorna med mossa i vår stenträdgård är det kanske inte heller det bästa metod. En växt som har flyttats från en annan miljö kanske inte vänjer sig vid den nya.

Vi planterar mossa som vi gör själva

Denna metod är lämplig om vi vill täcka över stenarna i sten trädgård. Och det är också mycket billigare. Att göra mossa tenderar att vara relativt enkelt. Allt vi behöver göra är att blanda en handfull mossa med skummat vatten. Dessa ingredienser måste blandas i en mixer. Vi får en vätska som vi kan måla stenarna i trädgården med. Eftersom mossa sprider sig med sporer, inokulerar vi i huvudsak jorden eller ytan på stenarna med mosssporer.

Vi kan tillsätta äggvita eller yoghurt i vattnet för att hjälpa mossvätskan att fästa bättre på ytan. Var dock försiktig, detta kan uppmuntra till mögelbildning.