Tips för hemmet

Varför det är ett misstag att använda tvättmaskinens snabbprogram

10views

är en daglig syssla som tar tid, från det att kläderna läggs i trumman till dess att tvättcykeln är slut. Tvättcykel. Det är viktigt att inte lämna tvätten i tvättmaskinen när tvätten är klar, så det är viktigt att vara hemma för den omedelbart.

Av denna anledning, när vi har bråttom att gå ut, är det vi tenderar att göra att påskynda processen genom att använda tvättmaskinens snabbprogramsom gör att tvätten är klar på bara en halvtimme. Detta alternativ är dock inte alltid det mest lämpliga.

Nackdelar med programmet för snabbtvättmaskin

Det är absolut inget fel med att använda detta program när vi har bråttom, men experter varnar för vissa nackdelar med frekvent användning. Även om det är en stor tidsbesparingTvättcykeln garanterar dock inte en lika fullständig tvätt som den traditionella cykeln och kan också kosta mer pengar i form av både el och vatten.

För det första är den mindre effektiv med mycket smutsiga plagg, eftersom det kallare vattnet och den kortare tvättiden kanske inte är lika effektiva som den traditionella cykeln. ta bort fläckar. Om vi dessutom lägger för många kläder i trumman för att få ut mesta möjliga av tvätten, kan vattnet vara otillräckligt för en ordentlig rengöring av kläderna.

En annan aspekt att ta hänsyn till är risken för allergiska reaktioner på grund av tvättmedelsrester som inte är helt upplösta. Dessutom är denna typ av tvätt inte lämplig för att desinficera plagg som behöver desinficeras.

Korta cykler kan också öka energiförbrukningeneftersom tvättmaskinen arbetar hårdare för att avsluta cykeln snabbt. Detta kan leda till ökat slitage på både tvättmaskinen och kläderna, särskilt de som är tillverkade av ömtåliga tyger som siden.

Även om tvättmaskinens snabbprogram är användbart i vissa specifika fall, t.ex. för att tvätta några få föremål som inte är alltför smutsiga när vi har bråttom, bör det därför inte bli normen. Det är tillrådligt att använda konventionella program för att uppnå bästa möjliga tvättresultat och för att bevara tvättens och tvättmaskinens livslängd.

Misstag som bör undvikas

Notera de misstag du bör undvika när du sätta på tvättmaskinen:

  • Det är viktigt att förstå symbolerna på tvättmaskinen för att kunna placera tvättmedel och sköljmedel på rätt sätt enligt det valda programmet, samt för att känna till de tillgängliga tvättcyklerna.
  • Användning av speciella tvättpåsar för underkläder och behåar hjälper till att bibehålla deras form och förhindra deformation.
  • Det är viktigt att inte överdriva eller underdriva med tvättmedel eller sköljmedel, eftersom det kan skada plaggets fibrer och lämna fläckar.
  • Det är viktigt att kontrollera fickorna innan du stoppar in dem i tvättmaskinen för att undvika att filtret täpps till eller att trumman skadas av små föremål som kan lossna från kläderna.
  • Överlastning av tvättmaskinen hindrar tvätten från att röra sig fritt i trumman och kan minska tvätteffektiviteten.
  • Att alltid tvätta kallt är kanske inte det bästa alternativet, eftersom kallt vatten kanske inte tvättar kläderna väl eller tar bort lukter. Det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer.
  • Det är viktigt att rengöra tvättmaskinens filter regelbundet för att förhindra ansamling av husdjurshår och annat skräp.
  • Att hålla tvättmaskinen ren är avgörande för att den ska fungera optimalt. Detta inkluderar att rengöra tvättmedelslådan regelbundet, liksom dörrgummit, och att lämna dörren på glänt för att förhindra att mögel bildas.

Så här rengör du din tvättmaskin steg för steg

Vet du hur du ska hålla din tvättmaskin fläckfri inuti? Två viktiga områden för att förhindra uppbyggnad av mögel och lukt är trumman och gummit. För det första bör du rengöra filtret regelbundet för att förhindra att smuts ansamlas. Dessutom är det viktigt att rengöra tvål- och sköljmedelsdispensrarna var sjätte månad.

För rengöring av trummanvit vinäger är ett effektivt alternativ. Häll en halv kopp i tvättmedelsbehållaren och välj ett normalt program med en temperatur på minst 30°. Om lukten kvarstår kan du upprepa processen med en kopp blekmedel i blekmedelsbehållaren.

För tvättmaskin gummiAnvänd en trasa fuktad med rengöringsmedel eller blekmedel. Om det behövs, låt produkten verka på fläckarna innan du gnuggar med en använd tandborste. Torka sedan med en annan trasa för att ta bort överflödet.

För för att bekämpa luktOm du inte är säker på hur du ska göra kan du köra en kort cykel med varmt vatten och en halv liter vit vinäger. Lämna sedan dörren öppen för att ventilera. Om lukten kvarstår kan du placera en skål med bakpulver i trumman över natten för att absorbera lukten.

Kom ihåg att det är lämpligt att lämna trumman öppen efter varje tvätt. tvättmaskinens dörr öppen i några timmar. Det gör att luften kan cirkulera och förhindrar att det bildas mögel inuti.

Leave a Response