Tips för hemmet

Sluta blanda dessa ingredienser för att rengöra: det kan vara farligt.

23views

När det gäller att hantera , är det viktigt att vara medveten om vissa tipssärskilt när det gäller vilka ingredienser som kan och inte kan blandas. En av de vanligaste blandningarna när det gäller hemmagjorda lösningar är vinäger och natriumbikarbonatmen experter varnar för dess risker.

Kombinationen av bakpulver och vinäger används vanligtvis för att . Den sprudlande effekten som uppstår när de två ingredienserna blandas hjälper till att ta bort fläckar och avkalkningssmuts på olika ytor, åtminstone i teorin. Denna hemmagjorda lösning sägs också vara mycket effektiv för att avblockera igensatta avlopp. Men vad är sanningen i detta?

Blanda inte dessa ingredienser för att rengöra

Först och främst bör det noteras att denna blandning inte har desinficerande egenskaperoch det är också ineffektivt för rengöring av ytor. Detta beror på den kemiska reaktion som uppstår mellan dem. Vinäger är en utspädd ättiksyralösning, medan natriumbikarbonat är en bas. När de blandas reagerar de och bildar vatten, koldioxid och natriumacetat.

Även om det resulterande sprudlandet kan verka användbart för rengöring, är det som återstår när det har upphört huvudsakligen vatten och natriumacetatsom inte har några betydande rengöringsegenskaper. Dessutom innebär neutralisering mellan en syra och en bas att egenskaperna hos de två neutraliseras, vilket minskar deras förmåga att bryta ner fläckar och desinficera ytor.

En annan nackdel är att blandningen kan ackumulera koldioxid i slutna utrymmen, vilket kan utgöra en hälsorisk. Dessutom har varje ingrediens specifika användningsområden i hushållsrengöringså att blanda dem tillsammans kan leda till produktsvinn. Genom att använda dem separat maximeras deras effektivitet och en mer effektiv rengöring uppnås.

Lämna behållare med bakpulver och vinäger blötläggning, såsom typisk mat eller fläckiga krukor, har ingen effekt och kan till och med skada vissa material. Bakpulver är den mest användbara komponenten för rengöring, så det är mer effektivt att använda den ensam och skapa en pasta med vatten istället för vinäger.

Bakpulver är särskilt användbart för att ta bort spår av fett, medan vinäger kan vara effektivt för bekämpa kalkfläckar och avlagringar från hårt vatten, särskilt vid uppvärmning.

Försiktighetsåtgärder

Även om det i allmänhet bakpulver och vinägerblandning är säker, är det viktigt att vidta vissa försiktighetsåtgärder för att undvika potentiella problem.

Det är viktigt att undvika kontakt med ögon och hudeftersom vinäger kan orsaka hudirritation och, även i sällsynta fall, ögonirritation. Vid oavsiktlig kontakt, skölj noggrant med vatten för att undvika negativa reaktioner.

Det är också viktigt att blanda i ett väl ventilerat utrymme, eftersom reaktionen mellan bakpulver och vinäger kan frigöra koldioxidsom kan vara skadligt om det inandas i stora mängder. Det rekommenderas därför att man ser till att det finns tillräcklig luftcirkulation under processen.

Dessutom bör bakpulver och vinäger aldrig blandas ihop i slutna behållareeftersom frigörandet av CO2 kan öka trycket i behållaren, vilket kan leda till en explosion. Det är viktigt att blanda i öppna behållare för att undvika alla risker.

Bästa rengöringstipsen

När det finns spår av smink på kläder, särskilt på skjortor eller blusars kragar, kan du ta bort dem genom att blötlägga plagget i väteperoxid i några minuter innan du stoppar den i tvättmaskinen.

För desinficera skärbrädanett av de föremål i köket där flest bakterier och mikroorganismer ansamlas, strö helt enkelt salt på ytan. Gnid sedan in med en halv citron, skölj och torka.

För rengöring av trägolvEn lösning kan beredas genom att blanda åtta glas vatten med en liter vit vinäger och ett par matskedar naturlig tvål. Fukta moppen med denna blandning och torka av golvet.

För att rengöra tvättmaskinens insida och undvika dåliga lukter är det så enkelt som att hälla ett halvt glas munvatten i lådan. Det är en av de Rengöringstips De mest okända men samtidigt de mest effektiva.

För rengöring av kraftigt nedsmutsat glasDet första du ska göra är att ta bort den ytliga smutsen med en bit hushållspapper. Tillsätt sedan lite diskmedel i en balja med vatten. Nästa steg är att fukta en svamp i denna lösning och rengöra glaset. Slutligen sköljs fönstren med rent vatten och torkas med hushållspapper för att få ett fläckfritt och fläckfritt resultat.

Leave a Response