Tips för hemmet

Skillnader mellan diffusor och luftfuktare: ha dem i åtanke i sommar

11views

Båda enheterna, båda diffusor och luftfuktareDiffusorn och luftfuktaren har dock flera skillnader från varandra.

Upptäck egenskaperna och fördelarna med var och en av dem och vilken som bäst passar behoven i ditt hem. Det kommer att bero på varje persons preferenser och smak.

Vad är skillnaden mellan en diffusor och en luftfuktare?

Både en diffusor och en luftfuktare är apparater vars huvudsakliga funktion är att förbättra luften i ett litet slutet utrymme.

De är apparater som kan vara automatiska eller inte och har vissa särdrag som skiljer dem från varandra.

Lär känna de viktigaste funktionerna och användningsområdena och välj den som motsvarar dina behov.

Diffusorer är enheter vars huvudfunktion är doftsättning av utrymmet. De består av eteriska oljor, som kan vara fördelaktiga för avslappning och terapi.

Det finns olika typer av diffusorer:

  • ultraljudsdiffusorer, som använder vibrationer för att blanda vattnet med den eteriska oljan och sprida den i en lätt dimma;
  • nebulisatorer, som använder tryckluft för att finfördela de rena eteriska oljorna, utan behov av vatten;
  • avdunstningssystem, som kräver en fläkt för att avdunsta de eteriska oljorna (som placeras på kuddar);
  • doftpinnar, som sprider doften genom att absorbera de eteriska oljorna på träpinnar,
  • och värmare, som använder en värmekälla (t.ex. ett stearinljus eller elektricitet) för att avdunsta de eteriska oljorna.

I den här enheten är eteriska oljor kan vara medicinska, eftersom de inte förlorar sina egenskaper oavsett vilken metod som används för att uppfylla deras funktion.

Enligt vetenskapen kan effekterna av en eterisk olja på humör och känslomässigt tillstånd vara nästan omedelbara och är resultatet av både direkt och indirekt verkan på nivån för det centrala nervsystemet, vilket framgår av

Luftfuktare är anordningar vars huvudsakliga funktion är att fukta den miljö där de är placerade.

Denna anordning har fördelar för hälsan och miljön i allmänhet, eftersom huden kan påverkas på mycket torra platser, irritation i halsen och till och med andningsproblem kan uppstå.

Hur fungerar den?

Hur det fungerar är i huvudsak med vattentill skillnad från diffusorerna, och har en stor tank för denna vätska, beroende på förbrukning, för att producera en större mängd dimma och därmed öka luftfuktigheten i miljön.

Det finns olika typer av luftfuktare:

  • Evaporativa luftfuktare, som har en fläkt genom vilken luften passerar genom ett filter, vilket gör att vattnet avdunstar;
  • Ultraljud, som använder ultraljudsvibrationer för att förvandla vatten till en dimma;
  • Ångsystemet, som kokar vattnet i tanken och på så sätt skapar ånga i luften och ökar luftfuktigheten i omgivningen;
  • Impulsionsanordningen, som har en roterande skiva som driver vattnet i tanken mot en diffusor, vilket skapar dimman som sprids;
  • Och kombinationen, som fungerar genom att kombinera olika egenskaper hos de andra nämnda, men som kan sprida både kall och varm dimma.

Enligt , användning av en luftfuktare, till exempel när akut laryngit sjukdom är närvarande kan avsevärt förbättra detta problem, eftersom vissa barn lindras genom att andas fuktig luft.

Med andra ord, denna enhet, av såväl som diffusorn, är till nytta för hela familjens hälsa.

Varje enhet har sin egen funktion, medan varje behov är unikt. På så sätt kan en diffusor ha ett syfte som rör aromatisering, medan en luftfuktare har som syfte att tillföra fukt till en torr miljö.

Även om båda kan vara tillgängliga för medicinska ändamål (även om det finns tvivel om detta) är faktum att de är två enheter som är utformade för olika ändamål; så man kan dra slutsatsen att ett komplement mellan de två skulle vara en idealisk definition av dikotomin.

När det gäller hälsa är det i vilket fall som helst nödvändigt att konsultera en läkare för att se vilken typ av verkliga egenskaper de kan ha.

Å andra sidan, om du nödvändigtvis måste välja en av dem, är det viktigt att tänka på dina behov, eftersom detta kommer att avgöra vilken som är det mest lämpliga svaret på dem.

Du kanske också vet om du frågar i butiken där du kan köpa båda produkterna. De kommer att fråga dig vad du behöver, när du behöver det, vad du ska använda det till och hur du använder det. Det är nödvändigt att alltid få denna information från yrkesverksamma som vet hur dessa produkter är och hur de fungerar korrekt.

Leave a Response