Tips för hemmet

Kocken Sergio García uppfinner en mycket traditionell krokett nigiri

12views

Den kocken Sergio Garcia har uppfunnit en krokett nigiri ett enkelt och iögonfallande recept som vi nu kan omsätta i praktiken. Det fina vädret är här och med det kommer lusten att njuta av några underbara tapas utomhus, med en öl och lusten att ha det trevligt.

I vårt hus kan vi börja njuta av en mycket speciell typ av mat, en sammansmältning av kulturer som kommer från det bästa från öst som smälter samman med ett väst med viktiga nyheter. I grund och botten vill vi se lite längre och för att uppnå detta måste vi förbereda oss väl. Det här receptet kommer garanterat att få dig att bli förälskad i det vid första tuggan.

Kroketten är en nationell delikatess

Det finns en typ av som har blivit en nationell delikatess, en liten munsbit laddad med goda känslor. Det är en stapelvara som har blivit världens mest eftertraktade tillbehör. Få rätter av det här slaget har allt och mer därtill för att bli en symbol.

Vi kan skapa världens bästa kroketter genom att använda köttet från den kycklingbuljong som vi tillagar varje vecka. Denna produkt, som är ett måste i alla hem med barn, kan i slutändan bli ett av de bästa alternativen för att njuta av en exceptionell måltid.

Man kan göra kroketter av nästan vilken produkt som helst och det är något som ger detta recept extra smak och glädje. De mest grundläggande är skinkkroketterna, som alla mormödrar har gjort med hjälp av spetsen på skinkbenet som är torrare än de andra delarna, ett sätt att få ut det mesta av den.

Att använda kycklingköttet som vi använder till buljongen ger oss också några fantastiska kroketter. Men nästan alla ingredienser vi har i vårt kök kan användas för att göra kroketter som alltid ser goda ut. Och som vi alltid har i frysen.

Det är inte ens nödvändigt att tina dem, bara lägg dem i fritösen och hoppas på det bästa. Ett mycket rekommenderat alternativ väntar på oss med några minuters tillagningstid och en extra smak som garanterar att vi njuter av denna ingrediens till fullo. Med ett gott nationellt vitt eller svart vin eller en färsk öl är succén garanterad.

Recept på krokett-nigiri från kocken Sergio García

Vi föreslår ett grundrecept för att omsätta den presentation som kocken Sergio Garcia använder i praktiken och som kan ge dig allt du behöver och mer därtill i en maträtt som alltid ser bra ut. Det Sergio gör är att dekorera och presentera en vanlig rätt som om den vore färsk från en asiatisk restaurang. Detta är det bästa krokettreceptet möjligt.

Ingredienser:

 • 180 gram skinka
 • 2 ägg
 • 300 ml mjölk
 • 50 gram mjöl
 • C/n ströbröd
 • 200 ml kycklingfond
 • 30 ml extra jungfruolivolja
 • 30 gram smör
 • 1 liten lök
 • Salt

Fördjupning:

 1. Skala och skär löken i brunoise, skär skinkan i små tärningar.
 2. Värm olivoljan i en stekpanna och tillsätt sedan smöret; när det har smält, stek löken med lite salt i 5 minuter.
 3. Tillsätt skinkan i stekpannan och stek i cirka 20 sekunder (inte mer, så att den inte släpper för mycket salt); tillsätt mjölet, blanda väl medan det kokar i knappt 1 minut.
 4. Häll mjölken och kycklingbuljongen långsamt i pannan och fortsätt att koka på medelhög värme under omrörning med en visp tills det börjar tjockna. Tillsätt salt efter smak.
 5. När den har tjocknat, överför den till en kall bricka, täck med plastfolie och förvara i kylen i minst 4 timmar. Det går också bra att låta den stå över natten.
 6. Knäck äggen i en skål och vispa; lägg brödsmulorna i en annan skål; värm rikligt med olja i en kastrull.
 7. Forma kroketter, doppa dem i det uppvispade ägget och ströbrödet och stek dem i omgångar i mycket het olja när de är klara.
 8. När du tar ut dem, lägg dem åt sidan på absorberande papper.

Allt du behöver göra är att servera dem på ett ark med lite majonnäs, nationell ost och en god, nyskuren iberisk skinka. Låt fantasin flöda så att du får det du vill ha, ett verkligt spektakulärt mellanmål som är lättare att tillaga än du kanske tror.

Leave a Response