Tips för hemmet

Fortsätt inte att göra fel potatisomelett: tricket du hoppar över som kommer att göra den perfekt

9views

Potatisomeletten är en stapelvara i det spanska köket.Det är en spektakulär lågkostnadsrätt som alltid blir perfekt om du följer det här receptet. De enklaste ingredienserna, bara tre, potatis, ägg och olja, kan göra en spektakulär rätt.

Nästan lika välkänt som paella är detta recept som tillagas i varje hem, med några få egenheter. Varje mästare känner till sitt eget recept, men det finns ett trick som aldrig misslyckas och som vi bör komma ihåg.

Du gör potatisomeletten på fel sätt

När det gäller att göra en god omelett finns det flera faktorer som påverkar resultatet och som vi först och främst måste ta hänsyn till. Den ena eller andra omeletten kommer inte att bli likadan, men den kan ge oss en perfekt finish på alla sätt och ta oss ur mer än ett problem.

En potatisomelett med lite korv och några nationella ostar, med gott lokalt bröd, kan sluta med att bli en exceptionell middag eller lunch. Det gäller bara att sätta igång och laga en rätt som kommer att glädja hela familjen och vännerna.

Några få ingredienser ger upphov till en enastående maträtt, och för att den ska bli bra har denna råvara mycket att göra. Vi måste få tag på den potatissort vi gillar bäst och kunna blanda den med så färska ägg som möjligt för att uppnå önskat resultat.

Olivoljan har också en hel del att göra i den slutliga ekvationen. Även om den är dyr är en bra olivolja kanske en av grunderna som kommer att ge oss den perfekta finishen på alla sätt. Ett bra alternativ som i slutändan kommer att vara det som bäst passar våra behov.

Om du funderar på att uppnå en typ av recept som alltid ser bra ut, köp en lämplig stekpanna. Det gör aldrig ont att åtföljas av detta element som i slutändan kommer att hantera mycket bättre en typ av detalj som blir exceptionell. Allt går ihop och om du också tillämpar detta trick kommer du att uppnå den perfekta finishen för en traditionell maträtt från vårt kök som kommer att bära dig ut ur matsalen på dina axlar. Notera vad du behöver göra för att njuta av en enastående omelett.

Det här tricket gör din omelett perfekt varje gång.

Det finns ett trick som vi aldrig gör och som verkligen fungerar. Något som våra mammor och mormödrar brukade göra när tiden gick lite långsammare, innan den nya tekniken kom och de element som verkar ta över klockan och lämnar oss i bakgrunden.

Den Potatisen kan vara av vilken sort vi vill.men vi måste alltid tillämpa ett steg som vi hoppar över alltför ofta, i själva verket är det avgörande för att omeletten ska bli utsökt. Detta är något som de bästa restaurangerna gör, medvetna om att de måste servera en exceptionell maträtt.

Den potatissort som vi gillar mest måste vara perfekt inramad i en förändring när man lagar den här typen av maträtt. En mer eller mindre hård eller kornig potatis kan bli den centrala axeln i en rätt som kommer att överraska dig.

Allt du behöver göra är att börja förbereda genom att skala potatisen och blötlägga den i vatten. Stärkelsen som frigörs från den blötlagda potatisen kommer att göra omeletten mycket bättre. De kommer att ge receptet den finish som vi hoppas kunna uppnå med en liten justering som kan vara avgörande.

Du kan uppnå den finish du vill ha med denna blötläggning som på bara några minuter ger dig ett bra resultat. Börja med omeletten, låt potatisen ligga i blöt i en halvtimme och låt den sedan rinna av ordentligt medan du börjar förbereda den här läckra rätten genom att värma upp stekpannan med oljan.

När den är varm kan du börja steka potatisen långsamt, långsamt men säkert. Målet är att få en omelett som får dig att tro att du precis har satt dig på en restaurang mitt i stan. Tänk på att med en god öl till får du världens mest underbara hemlagade tapa.

När potatisen är klar, låt den rinna av och vispa ägget med den i en skål. Under tiden värmer du upp den dränerade oljan eller lägger ny olja i stekpannan så att de är läckra. Nu är det dags att tillsätta salt efter smak.

När stekpannan är varm, tillsätt blandningen och låt den koka efter smak. Potatisomelettens doneness är mycket personlig. När du tycker att den är klar vänder du på den och väntar tills den är färdiglagad. Du kommer att ha en spektakulär maträtt klar.

Leave a Response