Tips för hemmet

Det är dags för en förändring: så här tvättar och förvarar du ditt täcke så att det inte blir förstört.

8views

Med bara några dagar kvar till det nya året är det ett bra tillfälle att ta reda på de bästa trick att tvätta och förvara täcke täcke utan att skadas. Som förklaras av , kräver denna typ av sängkläder en viss skötsel för att bevara sina egenskaper, särskilt om fyllningen är gjord av fjädrar.

Experterna rekommenderar att täcket ska rengöras minst en gång om året för att ta bort dammkvalster, damm och andra allergener som kan ackumuleras över tiden. Detta trick, som har blivit viralt på sociala nätverk, är mycket användbart för att förhindra att täcket blir deformerat och får den typiska gulaktiga fläckar att den har förvarats under lång tid.

Tips för tvätt och förvaring av påslakan

Innan du tvättar ditt täcke är det viktigt att kontrollera tillverkarens anvisningar för att fastställa rätt tvättcykel. Rengöringsmetod rengöringsmetod. Vissa modeller kan kräva kemtvätt eller professionell tvätt. Om du väljer att tvätta den hemma är det viktigt att du använder en tvättmaskin som har tillräcklig kapacitet för att stoppningen ska kunna röra sig fritt.

När du tvättar täcket är det bäst att använda ett milt rengöringsmedel och undvika användning av mjukgörare och blekmedeleftersom de kan skada de ömtåliga fibrerna i fyllningen. Lägg dessutom tre tennisbollar i tvättmaskinens trumma för att förhindra att fyllningen klumpar ihop sig, särskilt om den är gjord av fjädrar. Välj ett fintvättsprogram och en sval eller varm temperatur.

Om du inte har tillräckligt med utrymme i tvättmaskinen kan du alltid tvätta ditt täcke i badkaret. Fyll i så fall badkaret med kallt eller ljummet vatten, tillsätt lite milt rengöringsmedel och doppa täcket helt. Efter blötläggning i minst en halvtimme, skaka försiktigt för att ta bort smutsen och undvik att vrida. Skölj sedan med rent vatten flera gånger för att få bort eventuella tvättmedelsrester.

När du har tvättat täcket, torktumla det i torktumlaren med en känsligt torkprogram och måttlig eller låg temperatur för att skydda fyllningen. Du kan också använda tennisbollar igen för att förhindra att fyllningen klumpar ihop sig. Om du inte har en torktumlare kan du lägga ut täcket på en plan yta utomhus så att det torkar jämnt och vända det var åttonde timme tills det är helt torrt.

Slutligen, när du förvarar täcket till nästa säsong är det bättre att använda pappkartonger eller material som andas istället för vakuumpåsar, som kan skada fyllningen och skapa en miljö som gynnar mögel och lukt. Om du hittar fläckar när du öppnar påsen kan du använda perkarbonat för att ta bort dem, men var medveten om den eventuella effekten på fyllningens kvalitet.

Sängkläder för sommaren

När den varma årstiden kommer är det viktigt att fundera över vilka sängkläder som är bäst, eftersom det hjälper till att skapa en svalt utrymme i sovrummet. Det bästa är att använda svala tyger som andas, t.ex. bomull, siden eller linne, som tillåter mer luftcirkulation och är mjuka att ta på. Dessa tyger är idealiska för lakan, eftersom de förhindrar överdriven svettning under varma nätter.

Bomull utmärker sig för sina andningsförmågavilket gör det till ett idealiskt val för sängkläder. Denna egenskap gör att huden kan andas på natten och håller dig sval på sommaren och varm på vintern genom att absorbera kroppsvärmen och behålla den när det behövs.

Förutom sin andningsförmåga är bomull känd för sin mjukhet, vilket gör den särskilt lämplig för sängkläder. behaglig att ta på och lämplig för personer med känslig hud. Dess allergivänliga egenskaper säkerställer att den inte orsakar allergier eller irritation, vilket bidrar till att förbättra sömnkvaliteten och ger en känsla av komfort.

En annan fördel med bomull är dess hållbarhetvilket kan översättas till besparingar på lång sikt. Även om det kan verka frestande att välja billigare ark tillverkade av mindre hållbara material, tenderar de att försämras snabbare.

När det gäller färger rekommenderas att man använder ljusa toner som överför friskhet och lyster. Pastellfärger, pudrade och till och med livfulla nyanser är utmärkta val för den här tiden på året och kan ge en uppfriskande touch till sovrummet. Vitt är dock fortfarande ett populärt val för sommaren eftersom det hjälper till att skapa en fräsch och ren atmosfär.

Sängtillbehör spelar också en viktig roll för att skapa ett bekvämt utrymme under sommarsäsongen. Det är lämpligt att välja kuddfodral av lätta materialsom bomull eller linne, och undvik mönster som är för enfärgade och mörka. Naturinspirerade mönster, till exempel seglarränder eller blommönster, är utmärkta val för den här säsongen.

Leave a Response