om mat

Veganska pannkakor: hur man förbereder den perfekta frukosten eller middagen utan ägg eller mjölk

409views

Smaken för pannkakor behöver inte förstöras av en sådan brist som saknade ägg. Veganer kan klara sig utan ägg när de gör pannkakor, tekniskt sett finns det inget som hindrar tillagningen. Pannkakor utan ägg kommer också att vara utsökt och med den med dem .

  • Ägg tar med sig till receptet protein och fett.
  • Du kan ersätta fettet med en matsked olja eller smält smör.

För att göra pannkakor utan mjölk ersätter du helt enkelt mjölken med en annan vätska. Om du t.ex. använder sojamjölk eller annan vegetabilisk (icke) mjölk behöver du inte oroa dig mer. Mjölken bidrar till receptet förutom vatten, fett och protein. Om du väljer att använda vatten istället för mjölk, tänk på att tillsätt en matsked olja till smeten. Du kan också använda till exempel eller kärnmjölk med vatten.

För att förbereda pannkakssmeten utan ägg eller mjölk behöver du:

  • vanligt eller halvgrovt mjöl
  • ljummen mjölk eller vegetabilisk (icke) mjölk (soja, nötter, spannmål)
  • en nypa salt
  • en nypa socker
  • vegetabilisk olja

Förfarandet och kommer att vara detsamma som för vanligt , vilket ägg innehåller: blanda bulkingredienserna med vätskor och en matsked olja. Blanda allt väl så att det inte finns några klumpar kvar i smeten. Du kan antingen använda din egen styrka eller .

Källa: Tidningen Apetit