Den ultimata perfektionen kallas tomatsoppa. Hur lagar man den bästa tomatsoppan?
Tomatsoppa är en favoritklassiker i många kök över hela världen. Varför är det så? För att det är jäkligt gott i alla variationer. Det är enkelt att tillaga. Den är billig. Och det finns otaliga sätt att tillaga och förtjocka tomatsoppa.
Traditionell tjeckisk tomat
I det tjeckiska köket tillagas tomatsoppa traditionellt med
I basen låter du de hackade lökarna bruna i fettet. Tillsätt vitlök, damm med mjöl och sautera i ytterligare en minut. Häll sedan i buljongen eller vattnet, tillsätt salt och kryddor och låt det koka i minst 10 minuter. Tillsätt sedan en burk tomater, passata eller tomatpuré och mixa med en stavmixer tills den är slät.
- Tjeckisk tomat är ofta , för att få en krämig konsistens. Men du kan också uppnå krämighet genom att tillsätta rotfrukter (t.ex. rotselleri) som du mixar efter tillagningen.
- Tjeckisk tomat se smaksatt med sockersalt och peppar.
- För att förstärka smaken tillsätts basen lagerblad och kryddpeppar, ibland timjan.
- Typisk tjeckisk tomatsoppa serveras med Kokt ris. Ris kommer att berika soppan näringsmässigt. För tomatsoppa men du kan också använda en hel del
Källa till information.