Livsstil

Vet du hur mycket det kostar i elräkningar att städa ditt hus? Du har ingen aning: den genomsnittliga siffran är häpnadsväckande

15views

Hushållssysslor är verkligen viktiga, men vilken inverkan kan de ha på våra räkningar?

Som vi alla vet är de minst sagt oumbärliga för oss alla och särskilt för att upprätthålla en sund balans i våra hem: ändå finns det vissa aspekter som vi bara inte kan underskatta.

Hushållssysslor är ofta tunga, tröttsamma och oändliga, men de har ingen bara en börda i vårt dagliga liv utan faktiskt också på våra elräkningar: men hur mycket påverkar egentligen våra hushållsapparater våra årliga utgifter?

Räkningar, hur mycket kostar rengöring

Vet du hur mycket det kostar i räkningar att städa hemma? Du har ingen aning: den genomsnittliga siffran är häpnadsväckande (inran.co.uk)

TVÄTTMASKIN

Låt oss genast börja med en av de mest använda och älskade apparaterna i hemmet, nämligen tvättmaskinen. Det är faktiskt ett objekt som minst sagt är oumbärligt för oss alla, men vi kan inte ignorera det faktum att det också oundvikligen har en vikt och en inverkan på våra utgifter och därmed på våra månadskostnader i våra räkningar. Tänk till exempel bara på en ny modell, som ligger i energiklass och väger 9 kg, tenderar att spendera cirka 22 cent på energi. En siffra som, uttryckt på det sättet, kanske inte verkar så mycket för oss, men som i själva verket, om vi tänker på hur ofta vi använder denna hushållsapparat, utan tvekan framstår som viktigare. Det räcker med att säga att om vi till exempel gör det i våra årliga räkningar skulle vi hitta utgifter på så mycket som 80 euro.

JÄRN

Ett annat föremål som alltid används flitigt men vars inverkan på våra elräkningar vi verkligen inte kan underskatta är strykjärnet. Även om dess användning kanske nu minskar i takt med att nya generationer tillkommer, kan den ännu inte sägas vara ”omodern”. Just därför är det av yttersta vikt att vi gör klart för oss hur mycket användningen av den motsvarar rent konkret och i ekonomiska termer. Om vi till exempel använde den två timmar i veckan skulle vår årliga utgift vara 58 euro.

VAKUUMRENARE

Visst, det är rättvist att säga att du förmodligen skulle kunna klara dig utan en dammsugare, men vem vill verkligen säga adjö för alltid och en gång för alla till den bekvämlighet som denna praktiska hushållsapparat ställer till vårt förfogande? Och ändå är vi kanske ibland alltför vana vid att använda den, även när vi lika enkelt och bekvämt skulle kunna åtgärda detta med en kvast. Just därför vill vi idag avslöja för dig vad en dammsugare kan ha för inverkan på din elräkning: med en förbrukning på 25 eurocent per timme skulle vi, om vi använde den ett par timmar i veckan året runt, spendera 26 euro om året. När det gäller en ångkvast, som i stället förbrukar 40 cent per timme, skulle kostnaden stiga till 40 euro per år.

Leave a Response