Livsstil

Skogssyra, vitklöver och Co: Så blir du av med ogräset i gräsmattan

8views

En välskött och tät gräsmatta som dessutom glänser i en frodig grön färg är mycket jobb. Det som många inte vill ha på sin gräsmatta är irriterande ogräs. Det är dock inte helt lätt att få bort dessa oönskade växter från gräsmattan. Dessutom finns det många olika typer av ogräs.

En av dessa är klöver. Och det finns också olika underarter av klöver. Det finns den så kallade vitklövern, som kännetecknas av de typiska klöverbladen och de vita blommorna. Humleklöver, som också kallas gulklöver, kännetecknas av sina gula blommor. Skogssyra är mycket mörkare i färgen, men har också gula blommor.

Läs också:

Klöver kan sprida sig över hela gräsmattan, vilket gör det mycket svårare att ta bort. Du vill inte gräva upp hela gräsmattan. Men vad kan du göra för att få bort ogräset från din egen gräsmatta?

Klöver i gräsmattan: Bli av med det med det här tricket

Det finns ett ultimat trick som du kan använda för att bli av med klöver även på ett stort område. Lägg helt enkelt en ljusbeständig film över gräsmattan och låt den ligga på det klövertäckta området i fyra veckor. Klöver (liksom alla växter) behöver ljus för att överleva.

Om du tar bort filmen igen ska klövern vara död. Detta påverkar också gräsmattan. Gräset återhämtar sig dock snabbt från bristen på ljus. Denna metod är också mycket mer miljövänlig än att använda ogräsmedel.

Läs också:

Klöver i gräsmattan: Du kan förhindra ogräs med dessa åtgärder

Intensiv skötsel av gräsmattan krävs för att förhindra ogräs som klöver. Vertikalskärning är viktigt för att förse gräsmattan och jorden med syre. Med en tätvuxen gräsmatta har ogräset små möjligheter att sprida sig. Ju tätare gräsmatta, desto bättre mot ogräs.

Vår systerportal handlar om att ha roligt och njuta av trädgårdsarbete, växter och natur. Här hittar du de viktigaste tipsen, knepen och instruktionerna – oavsett om du är nybörjare i trädgårdsskötsel eller redan ett proffs med gröna fingrar. ->

Läs också:

Gräsmattor som påverkas av klöver bör inte klippas för kort. Som nämnts ovan gillar klöver inte mörker. Så om gräset är något längre når mindre ljus klövern. Enbart detta kan effektivt hämma ogräsets tillväxt.

För att skapa optimala förhållanden för själva gräsmattan bör man gödsla flera gånger per år. Den första gödslingen bör ske efter årets första klippning. En praktisk *.

Vi hoppas att våra tips mot klöver i gräsmattan har hjälpt dig. Vi önskar dig all framgång med din gräsmatteskötsel. För fler tips och tricks, kom tillbaka regelbundet.

*

Leave a Response