Livsstil

Så här tar du reda på om din smartphone är full av bakterier (och hur du blir av med dem på en gång)

5views

Är du rädd att din smartphone är oren? Så här tar du reda på om den faktiskt är full av bakterier: låt oss se det tillsammans

Som vi alla vet har tekniken numera blivit en del av våra liv i en sådan utsträckning att det minst sagt verkar absurt och otänkbart att gå ut utan att ha sin smartphone med sig. Ibland tenderar vi dock att glömma en mycket viktig faktor som handlar om hur ofta vi använder våra enheter.

Det vill säga att de också, som så många andra föremål runt omkring oss, kan vara en veritabel grogrund för bakterier och bakterier. Men hur kan vi göra i det här fallet? Du behöver bara läsa vidare tillsammans med oss.

Bakterier på smarttelefonen, hur man gör det

Hur man tar reda på om din smartphone är full av bakterier (och hur man blir av med dem på en gång) (Inran.co.uk)

Låt oss börja med att försöka förstå exakt vad vi pratar om och framför allt vilken typ av smuts som kan finnas på vår smartphone. Faktum är att allt fler studier fokuserar på denna specifika aspekt och är också intresserade av hygienaspekten av att använda våra elektroniska enheter. Men enligt studier av forskare i delstaten Oregon verkar det som om våra smartphones till och med kan jämföras med toalettsitsen när det gäller bakterier och bakterier.

Anledningen är mycket enkel: just för att det är det föremål vi använder mest och framför allt är med oss hela tiden på dygnet, gör det också en riktig ”in och ut” från så många platser och rör vid otaliga ytor. Just av denna anledning har det visat sig att den är till och med sjutusen olika typer av bakterier på de viktigaste ytorna på våra enheter (som trots allt också är de som mest kommer i kontakt med våra kroppar), som kan förbli i flera dagar. Just av denna anledning vill vi idag ta reda på hur du bäst rengör våra enheter.

Adjö bakterier på din smartphone, hur

Som ett första steg är det viktigt att alltid komma ihåg att desinficera locket och de viktigaste ytorna på vår smartphone när vi kommer hem, så att vi kan vara säkra på att vi åtminstone har rengjort den från all smuts som den kan ha samlat på sig när vi var ute och gick.

För det andra, kom alltid ihåg att rengöra din enhet men ordentligt så att den inte skadas eller försämras, så försök att undvika att använda alkohol eller blekmedel. Bland de mest rekommenderade föremålen för rengöring och desinficering av ytorna på din smartphone är därför engångsservetter, redan blötlagda och redo att användas. Eller, återigen, användningen av skyddsfilm.

Leave a Response