Livsstil

Pc, sluta förstöra dina fingrar. Genvägsknapparna är till för att göra ditt liv enklare: listan

6views

Sluta förstöra dina fingrar genom att klicka på slumpmässiga tangenter på din dator. Det finns genvägsknappar som kan göra ditt liv enklare: listan.

Att de allra flesta av oss gillar komplicera deras liv är verkligen inget nytt. Faktum är att vi ofta tenderar att välja den svåraste av de två vägar vi har framför oss. Det vill säga den där vi måste gå igenom många, många steg för att nå slutresultatet.

De operationer som vi utför varje dag kan faktiskt vara mycket mindre komplicerade och tidskrävande än vi tror. Tänk bara på exemplet med hushållsapparatervarav många är utrustade med . Och för att befria oss från en nästan oändlig lista med bekymmer.

Så är det med en av de mest använda elektroniska enheterna i hem och på kontor: den dator. Denna enhet är ett arbets- och fritidsverktyg par excellence och är utrustad med ett tangentbord vars knappar har funktioner som för de flesta är ett verkligt tabu. Men om vi bara kände till dem skulle vi kunna göra vår existens otroligt enklare i en handvändning.

Dator, är du säker på att du vet hur du ska använda tangenterna? Här är alla genvägar som gör ditt liv enklare

Tidigare har vi redan gett dig några tips om . Faktum är att nyckelkombinationer som kan befria oss från onödiga steg är verkligen många. Den enda stötestenen? Man måste känna till dem för att kunna tillämpa dem och dra nytta av deras fördelar.

Hur mycket tid slösar vi inte bort på att t.ex. kopiera, klippa och klistra in delar av text? Egentligen kan dessa tre operationer förenklas genom att använda tre kombinationer: ctrl + c (kopia); ctrl + x (storlek); ctrl + v (klistra in). Genom att trycka på genvägen ctrl + zå andra sidan kommer vi att ångra tidigare utförda operationer.

Om du äger en dator med operativsystemet Windows är möjligheterna inte begränsade till detta. För att formatera den text du skriver på det sätt som passar dig bäst, kan du använda följande kombinationer: ctrl + g (fet stil); ctrl + s (understruken); ctrl + i (kursiv stil).

Och tro inte att den funktionalitet som datorn gör tillgänglig för dig för spara tid värdefullt har slutat där. Det finns faktiskt ett antal generiska operationer som kan utföras med en kombination av två eller tre tangenter. Det vill säga utan att gå vilse i öppnandet av olika fönster och mappar i huvudmenyn.

Tangenterna som sparar tid: använd dem på det här sättet och optimera din tid framför datorn

Om du behöver använda de generiska Windows-inställningarna kan du glömma de oändliga stegen som kräver att du öppnar oändligt många fönster och mappar. De magiska knapparna som gör ditt liv enklare finns i själva verket mer nära till hands än du tror.

Med kombinationen ctrl + esc öppnar datorns allmänna meny och ger dig tillgång till de viktigaste funktionerna. Använda tangenterna alt + tab (den sista knappen motsvarar de två pilarna till vänster om bokstaven Q) kan du å andra sidan enkelt flytta dig inom alla öppna fönster och visa dem på en enda skärm.

Genom att kombinera alt + F4, resultatet du får är att stänga fönstret som är öppet just nu. Som ibland, på grund av en systemblockering, kanske inte stängs med hjälp av ”x”.

Slutligen, den sista kopplingen som det är oumbärligt för dig att känna till representeras av alt + mellanslagstangenten. Med denna kombination kan du visa ”systemmenyn”, med vilken du kan zooma in, minimera eller lägga till den aktuella fliken bland dina favoriter. Och mycket mer.

Leave a Response