Livsstil

Italicus Spritz: La Dolce Vita i ett cocktailglas

7views

Den här cocktailen kommer garanterat att förvåna alla. Italicus Spritz har det fina glittret från Prosecco och den friska, citrusaktiga smaken av bergamott. Och oavsett om du befinner dig i Italien eller njuter av det varma vädret på balkongen eller terrassen är Italicus Spritz det perfekta alternativet till Aperol Spritz och Co.

I Tyskland är den fina bergamottlikören Italicus fortfarande relativt okänd. Den är redan något mer känd i Medelhavsländerna. Tack vare de essentiella bergamottoljorna är drycken syrlig, fräsch och lätt syrlig. Perfekt balanserad med Prosecco kommer den att bli 2024 års trendcocktail.

Vill du ha något lite fruktigare? Prova då detta drinkrecept:

Recept på en Italicus Spritz

Ingredienser:

  • 1 handfull isbitar
  • 50 ml Italicus (*)
  • 100 ml Prosecco
  • 1 skvätt bitter citron
  • 0,5 citron
  • 1 kvist rosmarin

Och det är så här det fungerar:

1. Lägg först en handfull isbitar i ett glas och tillsätt Italicus.

2. Fyll upp med Prosecco och avsluta med en skvätt bitter citron. Garnera eventuellt med rosmarin och citronskivor och njut. Njut av den.

En fläkt av frisk luft tack vare bergamott

Bergamott är ett särskilt släkte av citrusväxter. De är en hybrid mellan söt lime och pomerans eller citron. Växten har varit känd sedan mitten av 1600-talet och på grund av sin speciella doft användes den som parfym och senare även i krämer och kosmetiska produkter.

Än idag är odlingen av denna speciella citrusfrukt till stor del inriktad på att utvinna eteriska oljor från skalet och mindre på själva frukten. Det är inte så konstigt, eftersom den värdefulla bergamottoljan innehåller över 350 olika smaker, vilket överträffar de flesta andra naturliga dofter när det gäller komplexitet och sofistikering.

Vi hoppas att du gillar vårt recept och att du har kul när du lagar, bakar och smakar på det! Skriv gärna till oss på eller på : Vi är alltid glada att få förslag och receptförfrågningar!

Leave a Response