Livsstil

Inte Aperol Spritz: denna nya aperitif kommer att erövra terrasser och barer 2024

10views

När det gäller uppfriskande sommardrinkar är Aperol Spritz en riktig klassiker. Denna italienska cocktail gjord på Prosecco, Aperol och soda har fått fans över hela världen och är synonym med la dolce vita i ett glas. Men om du är sugen på något nytt ska du definitivt prova Arancello Spritz.

Vad är Arancello?

Arancello är en italiensk likör som görs på ett liknande sätt som den mer kända limoncello. Medan den är gjord av citroner, är basen för Arancello apelsinen. Tillverkningsprocessen är nästan identisk: apelsinskalet blötläggs i högprocentig alkohol för att extrahera de eteriska oljorna och smakerna. Efter en tid blandas den smaksatta alkoholen med en sockerlag, vilket ger likören dess söta och uppfriskande smak.

Du kan shoppa vackra vin- och cocktailglas här*:

Arancello imponerar med sin intensiva apelsinsmak, som kombinerar både söta och lätt bittra toner. Denna balans gör likören särskilt mångsidig och perfekt för cocktails och desserter.

Arancello har sina rötter i södra Italien, särskilt på Sicilien och i Kalabrien. I dessa regioner har produktionen av fruktlikörer odlats och förfinats i århundraden. Arancello är ännu mindre känd än limoncello, men kommer garanterat att hitta sina fans även här i sommar i form av Arancello Spritz.

Recept: Blanda din egen Arancello Spritz

Ingredienser:

  • 9 cl Prosecco
  • 6 cl Arancello (*)
  • Soda (kolsyrat vatten)
  • Isbitar
  • Apelsinskivor för garnering

Och det är så här det fungerar:

1. Fyll ett stort vinglas eller valfritt cocktailglas generöst med isbitar. Ett väl kylt glas är nyckeln till en perfekt Arancello Spritz.

2. Häll Arancello över isbitarna och tillsätt sedan Prosecco. Fyll upp drinken med soda och garnera med en apelsinskiva.

Vi hoppas att du gillar vårt recept och att du tycker om att laga mat, baka och smaka på det! Skriv gärna till oss på eller på : Vi är alltid glada att få förslag och receptförfrågningar!

Leave a Response