Livsstil

Inget mjöl: du behöver bara 4 ingredienser för denna lågkolhydrat-yoghurtkaka

15views

Är du sugen på en tårta i stunden? Då är det inga problem! För till den här himmelska yoghurtkakan behöver du bara fyra ingredienser som du förmodligen redan har hemma.

Yoghurt, ägg, majsmjöl och en nypa bakpulver – det är allt du behöver och du har en cheesecake-liknande kaka som kommer att göra alla sötsugna glada. Om du vill kan du naturligtvis krydda den enkla grundsmeten. Det finns nästan inga gränser för din fantasi.

Prova du också:

Snabbt recept på en krämig yoghurtkaka

Om du vill ha den lite sötare kan du tillsätta ett par matskedar socker eller vaniljsockerr lägga till. Även med lite citronskal, chokladdroppar eller blåbär smeten kan anpassas efter din smak på ett fantastiskt sätt. Prova dig fram till vilka ingredienser du gillar bäst.

Ingredienser till en springform (24 cm ⌀):

  • 400 g sötad yoghurt (t.ex. vanilj, citron, jordgubbar etc.)
  • 4 ägg
  • 40 g siktad majsmjöl
  • 1/2 tsk bakpulver

Så här gör du för att förbereda den:

1. Värm ugnen till 170 grader över-/undervärme Förvärm ugnen.

2. Vispa ägg och yoghurt i en stor bunke, sikta sedan ner maizena och bakpulver och blanda till en jämn och klumpfri massa.

3. Klä en springform (*) med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda formen i ca. 40 minuter i ugnen. Om kakans ovansida blir mörk för snabbt kan du täcka formen med aluminiumfolie.

4. Låt kakan stå i den avstängda ugnen i ca 10 minuter efter gräddningen. Låt den sedan svalna och ställ in den i kylen i minst en timme.

5. Ta ut kakan ur formen strax före servering. Strö eventuellt över florsocker eller dekorera med färsk frukt. En klick sylt eller smält chokladkräm är också gott.

Vi hoppas att du gillar vårt recept och att du har roligt när du lagar, bakar och smakar på det! Skriv gärna till oss på eller på : Vi tar alltid gärna emot förslag och receptönskemål!

Leave a Response