Livsstil

Hur man organiserar husdjurstillbehör – 6 knep att lära sig

14views

Det finns få större glädjeämnen än att ha ett husdjur, men de har en förmåga att göra även det mest organiserade hemmet till en enda röra.

Oavsett om det är deras matkrav, enorma leksakssamlingar eller grooming-essentials, har husdjurstillbehör en vana att komma i vägen när man bor med husdjur.

Så för att hjälpa till att hålla ett rent hem när du har husdjur bad vi professionella hemorganisatörer och husdjursexperter att dela med sig av sina bästa tips för hur man organiserar husdjurstillbehör. Lär dig hur du kan hålla ditt hem snyggt och prydligt utan att behöva skära ner på ditt husdjurs mest älskade gosedjur.

Hur man organiserar husdjurstillbehör

Det finns fler fördelar med att hålla ordning på sina djurtillbehör än att hålla ordning i hemmet. Rätt system kan också hjälpa till att förebygga skadedjur genom att hålla ordning på maten, och till och med hjälpa förvisa husdjurslukt för ett fräscht hem.

Så här gör du.

1. Förvara djurfoder i lufttäta behållare

Vår idéer för lagring av mat går utöver vår mat i skafferiet. Det lönar sig att ha en bra matorganisation för dina husdjur, börjar Melanie Summers, ADHD-organisationsspecialist och talare på Jag talar organiserat:

”Investera i stapelbara lufttäta behållare för att hålla mat och godsaker fräscha och fria från skadedjur”, föreslår hon. ”Märk dem med typ av mat och utgångsdatum. Det garanterar inte bara färskhet, utan gör det också lätt att se när det är dags att fylla på lagret.

”Gör sedan om ett gammalt skåp eller sidobord till en foderstation för husdjur. Installera utdragbara fack för matförvaring och krokar för mätskopor. På så sätt har du allt på ett ställe och hindrar dina husdjur från att ta för sig.

”Det är också bra att använda silikonunderlägg under matskålarna”, fortsätter Melanie. ”De är lätta att rengöra och hjälper till att hålla matplatsen städad. Du kan till och med hitta anpassningsbara alternativ för att lägga till en personlig touch.

2. Skapa en särskild garderob för husdjur

Om du har en hel del extra tillbehör till dina husdjur, vare sig det är accessoarer eller praktiska kläder som varningsvästar och stövlar, kan det vara bra att avsätta lite garderob organisation utpekad till ditt husdjur, tillägger Sarah Dunn, professionell hemorganisatör och ägare av Redo ställa in organisera. Det behöver inte vara stort för att ha en stor inverkan, säger hon:

”Vi gjorde nyligen ett organiseringsprojekt för en kund som hade flera husdjur och massor av husdjurstillbehör. För detta projekt använde vi en armoire för att organisera alla förnödenheter. Vi hängde alla husdjursdräkter över baren. Sedan använde vi dessa multifunktionella akrylkorgar från Amazon för att organisera mediciner, koppel, väskor, skötselartiklar etc.

3. Skapa en kommandocentral för entrén

När du har hundar, organisera en entré är viktigt, säger Melanie Summers, ADHD-organiseringsspecialist. Hon rekommenderar att man skapar en särskild kommandocentral för ”hundpromenader” nära entrén.

”Använd krokar för koppel, halsband och selar, och lägg till en liten korg eller hylla för bajspåsar, godis och en ficklampa. På så sätt har du allt tillgängligt och redo för de snabba, ofta högenergiska, utgångarna.

4. Håll ordning på skräpförrådet

Ett av de områden som är svårast att hålla rent och snyggt är kattsandzonen. Att ha några bra. Dolda förvaringsidéer är tricket för att upprätthålla ordningen på dessa platser, säger Meaghan Kessman, professionell hemorganisatör och ägare av Meaghan Kessman Hemorganisation

”Investera i ett snyggt kattlådehölje som smälter in i din inredning samtidigt som det förhindrar att skräpet sprids och luktar”, rekommenderar hon. ”Förvara sedan påfyllningsbehållare i förseglade behållare i prydliga skåp och släng avfallet i täckta soptunnor så att ditt hem luktar fräscht.

5. Rotera leksakskärlen

Alla husdjur behöver leksaker, men det betyder inte att de måste ligga utspridda på golvet i ditt hem hela tiden. Några enkla förvaringskorgar är ett bra sätt att hålla föremål inneslutna och ur vägen när de inte används, säger Melanie Summers, ADHD-organiseringsspecialist.

”Gör en förvaringslösning för leksaker med hjälp av en gammal vinlåda eller en snygg korg. Lägg till en personlig touch genom att måla eller dekorera den så att den matchar din heminredning”, föreslår hon. ”På så sätt blir leksaksförvaringen både funktionell och estetiskt tilltalande.

För att hålla din nya idéer för leksaksförvaring kan du sedan implementera ett leksaksrotationssystem, tillägger Melanie. ”Använd små lådor för att förvara leksaker och rotera dem varje vecka. På så sätt håller du ditt husdjurs intresse vid liv och förhindrar att det blir för många leksaker i bostaden.

6. Gör djurvårdsmaterialet portabelt

När du bor med husdjur är det viktigt att komma ihåg att du behöver viss flexibilitet när det gäller förbrukningsmaterial och förvaringsplatser – särskilt när det gäller saker som skötsel eller mediciner. Du kommer inte alltid att kunna brottas med en stor hund i badrummet eller uppmuntra en katt att sitta i badkaret när du vill fräscha upp dem, trots allt.

För att avhjälpa detta rekommenderar Meaghan Kessman, en professionell hemorganisatör, att förvara groomingtillbehör i en bärbar caddy för att ta det väsentliga till dina husdjur när det behövs:

”En caddy eller tygkasse håller borstar, klippare, schampon och andra groomingartiklar organiserade och lätta att transportera till ditt husdjurs ”spa” -område. Om möjligt kan du sedan ägna en låda eller hylla i badrummet eller tvättstugan åt skötselartiklar, så att allt finns inom räckhåll.

Vanliga frågor

Hur organiserar du handdukar för husdjur?

När du organiserar handdukar för husdjur är det en bra idé att hålla dem åtskilda från dina egna handdukar för att förhindra förväxling. Tänk på att förvara handdukar för husdjur där du oftast behöver dem, t.ex. i entrén efter blöta eller leriga promenader eller nära badkaret där du kanske badar ditt husdjur.

Hur organiserar du godis till husdjur?

När du organiserar godis för husdjur bör du överväga att förvara dem i lufttäta behållare för att hålla dem fräscha och förhindra att dina husdjur bryter sig in i dem. Förvara dem sedan på några logiska platser i hemmet – några i köket för att gömma mediciner, några i vardagsrummet där du kanske tränar ditt djur och vill ha tillgång till snabb förstärkning, till exempel, och några i entrén för att ge dem en godbit när du kommer tillbaka från en bra promenad, eller när din katt kommer hem för att hjälpa till att bygga upp positiv förstärkning.


Utse en ”husdjursstation” i ditt hem. Oavsett om det är ett hörn i vardagsrummet eller en plats Precis som med all annan förvaring i ditt hem måste du komma ihåg bra tips för att rensa för djurtillbehör också, påminner Melanie Summers, ADHD-organiseringsspecialist. ”Det blir mycket enklare om du har ett särskilt område för alla husdjursrelaterade föremål”, säger hon. Rensa bort leksaker som går sönder eller blir farliga, koppel och halsband som inte längre är i rätt storlek samt mat och godis när de går ut för att hålla ordning på röran.

Leave a Response