Livsstil

Hjälper morötter dig att få en solbränna? Låt oss avliva en myt och berätta sanningen

5views

Är morötter verkligen bra för att främja en solbränna? Låt oss försöka klargöra en gång för alla hur mycket sanning det ligger i denna populära tro.

Om under vintern har du hamstrat morötternjuter av recept med just denna grönsak som bas (), så är det du nu ska få veta en sanning som kommer att muntra upp dig. Och som utan tvekan kommer att göra det möjligt för dig att möta dina dagar på stranden med en mycket mer upplyftande anda.

Ansträngningarna med att äta morötter året runt, oavsett om de är kokta eller råa (det finns inget sådant, ett bättre sätt att äta dem), kommer att gynna din hud. Men särskilt till din hud.

Ja, det är det. Konsumtionen av morötter . Allt tack vare betakaroten, ett växtpigment som finns i flera av de livsmedel vi konsumerar varje dag. Framför allt frukt och grönsaker är de livsmedelskategorier du ska vända dig till om du vill få en olivbrun hy som alla avundas dig.

Att äta morötter ger solbränna: det är inte bara en ”myt”, det fungerar verkligen och resultaten kan ses omedelbart

Om din mormor tvingade dig att äta morötter vid varje måltid och presenterade dig för alla recept som hon tillagade med sina egna händer, medsommarens ankomst kan du inte göra annat än att tacka henne. Faktum är att din hud omedelbart kommer att se mer färgstark ut än hos de vänner du går till stranden med.

Varför är det så? Därför att morötter, som många andra livsmedel, är rik på betakaroten. Detta växtpigment, är en föregångare till vitamin A. Eftersom betakaroten är fettlösligt omvandlas det i själva verket till vitamin A i tunntarmen och frisätts gradvis i enlighet med kroppens behov.

Vilka är fördelarna med detta specifika vitamin? Förutom att det har en positiv inverkan på synen har det en grundläggande funktion för underhåll och utveckling av epitelstrukturer.

StimulerarDessutom är melaninproduktionvilket är orsaken till att huden blir mörkare. Inför sommaren är därför produkter som är rika på betakaroten det bästa sättet att få en strålande, solbränd hy.

Betakaroten, hur man får i sig det i kosten: vilka livsmedel innehåller det

För att få i dig betakaroten ska du inte omedelbart kasta in handduken genom att förlita dig på piller och kosttillskott som din apotekare utan tvekan kommer att erbjuda dig. Fokusera istället på de många möjliga sätten att inkludera detta viktiga pigment i din kost. kost.

De livsmedel som innehåller det i de högsta mängderna är grönsaker som morötter, pumpor, tomater och paprika. När det gäller frukt kan du fylla på den genom att köpa livsmedel som melon, mango, aprikoser och vattenmeloner. Betakarotenbidraget från sötpotatis bör inte heller förbises.

Livsmedel som i huvudsak är färgade i nyanser av rött, gult och orange. Om du anstränger dig för att ständigt inkludera dem i din kost, varierande från dag till dag, behöver du inte längre frukta ögonblicket när det gäller att visa upp din hy på stranden. Vi försäkrar dig: du kommer att vara den person som har den mest solbrända huden på hela stranden.

Leave a Response