Livsstil

Har du en Android-telefon? Då måste du absolut känna till dessa hemliga funktioner

6views

Har du en Android-telefon, men förstår inte riktigt hur den fungerar? Vi avslöjar några hemliga funktioner som kommer att vara otroligt praktiska.

Vi kan lugnt erkänna det. De hushållsapparater som vi placerar i våra hem för att göra våra liv enklare är ibland ett mysterium även för oss som har köpt dem. Det vill säga, vi känner inte till deras outtalade potential som de kan verkligen rädda vår dag i vissa situationer.

Visste du t.ex. att din tvättmaskin är utrustad med en på nolltid? Eller att diskmaskinen, kan befria dig från besväret med att ställa in den lämpligaste tvätten beroende på lasten och välja den åt dig?

Med elektroniska apparater som vi använder varje dag, gäller exakt samma regler. Vi börjar med datorer och slutar med mobiltelefoner: det mest ”dyrbara” föremål vi äger, det som vi inte skulle göra oss av med ens under tortyr.

Om du äger en en av Android-typ, hemligheterna du inte känner till är så många. Så många att du på egen hand inte ens skulle kunna föreställa dig dem. Vi avslöjar några av dem för dig, så att du kan förstå hur du kan utnyttja denna mycket kraftfulla enhet till fullo.

Är du säker på att du verkligen känner till din mobiltelefon? De okända funktionerna du aldrig kunnat föreställa dig

Vi ska svara på den frågan åt dig: nej, du känner inte riktigt till alla funktioner i din Android-telefon. I den här artikeln kommer vi att utforska några av dem, så att du kan utnyttja detta värdefulla verktyg till sin fulla potential.

Låt oss börja medautomatisk wi-fi-aktivering. Om du flyttar dig från en plats där din mobiltelefon är ansluten till wi-fi och senare kommer tillbaka och upptäcker att den ovannämnda åtgärden – dvs. uppkopplingen – inte sker automatiskt, behöver du bara ändra inställningarna. Välj ”nätverk och internet”, sedan ”internet” och ”nätverksinställningar”. Du kan sedan klicka på alternativet ”aktivera wi-fi automatiskt” alternativoch du är klar.

Lika värdefull är möjligheten att aktivera ”autolägesom gör att du kan utföra operationer på ett förenklat sätt om du kör. Gå bara till ”anslutna enheter”, ”anslutningsinställningar” och sedan ”billäge” för att göra vissa åtgärder mycket enklare: ta bort meddelanden, ge telefonen vissa instruktioner via röstkommandon.

Känn din mobiltelefon: om du äger en Android finns det gott om hemliga funktioner

Det finns minst två andra funktioner som vi vill berätta om i den här artikeln. Den ena gäller app-hantering. Om du vill använda några av dessa som standard – Tänk till exempel på sökwebbläsare – knappen som ska klickas på är ”appar”, följt av ”standardappar”.

På så sätt kan du välja de appar som du vill ha som standard, så att de får företräde framför de andra när de används.

Slutligen, om du är bland dem som tenderar att ta bort aviseringar som standard, bara för att ångra det omedelbart efteråt, vet att det finns en funktion som gör att du kan hämta snabbt den anmälningshistorik. Gå bara till ”meddelanden”, sedan till ”meddelandehistorik”, så kommer de tidigare raderade meddelandena att visas framför dig. Tack vare denna lista kommer du bland annat också att kunna konsultera de som har försenats.

Leave a Response