Livsstil

Feng Shui-expert avslöjar hur man hittar området för rikedom och överflöd – och tar bort ekonomiska vägspärrar

7views

Ett av de mest populära områdena som mina kunder och läsare vill lära sig mer om är Feng Shui ”rikedom” hörnet. De har hört talas om människor som aktiverar utrymmet och får bra jobb, vinner på lotto, kanske ärver en förmögenhet eller blir Hollywoodstjärnor, och de vill ha samma sak för sig själva.

Jag ska inte säga att det inte kommer att hända dig – det kan hända, och jag har verkligen lotterivinnare, människor som har fått lyxsemester ur det blå, eller vunnit nya bilar / hem / hampers / värdefulla föremål bland mina kunder. Men vad som är mer troligt är att genom att arbeta med ditt hem Feng Shui, kommer du att uppnå en lyckligare, hälsosammare, mer framgångsrik, hållbar och optimistisk livsstil.

När du ser tillbaka under de kommande åren kommer du att inse hur välsignad du var och hur det att föra Feng Shui in i hemmet var vändpunkten för att allt skulle hända …

Vad menar jag med ”Feng Shui rikedom hörn

Den enklaste översättningen av den energi som förknippas med detta område i hemmet är ”Lycka, välsignelser och överflöd”.

Så innan vi går i fällan och antar att denna del av ett Feng Shui-anpassat hem enbart handlar om att bli vansinnigt rik, vill jag ge dig en liten men oerhört viktig påminnelse om att välsignelser och överflöd tar sig många uttryck, och att du redan har ett överflöd av dem om du letar efter dem.

Att be om överflöd utan att vara tydlig med din avsikt kan leda till riklig viktökning, en angrepp av nyckelpigor eller ett överskott av kuddar. Så håll dig fokuserad på vad verkligen betyder något för dig. Att aktivera och balansera det här området handlar om att ge dig fler anledningar till glädje och lycka i vilken form du än väljer.

Så här hittar du rikedomshörnan i ditt hem

Så med detta i åtanke är det första steget att identifiera var du hittar detta spännande utrymme i ditt eget hem. För att göra detta ska du ställa dig i mitten av din fastighet och ta fram en kompassapp på din smartphone. Ställ in den på ”sann norr” snarare än magnetisk norr. Detta är viktigt eftersom Feng Shui arbetar med nordlig riktning och vissa delar av USA kan ligga så mycket som 15° fel på grund av störningar i jordens magnetfält.

Titta sedan på kompasshjulet och lägg märke till vilken del av ditt hem som sitter i sydost (SE). Detta är platsen för din Feng Shui rikedom, välsignelser och överflöd område eller Feng Shui ”gua” för att ge det den korrekta termen, och det är den zon vi fokuserar på för den här artikeln.

Om du har ett hem med två eller flera våningar har du ett rikedomsområde på varje våning. Om det är en enda våning eller lägenhet har du bara en att arbeta med.

Hur man tar bort blockeringar från detta område

Som alltid är det viktigt att identifiera vad som redan pågår i området och lösa eventuella problem eller utmaningar. Vad används det till? Är det rörigt? Vad hänger på väggarna, och återspeglar konsten och inredningen en känsla av ekonomiskt välbefinnande? Finns det tecken på vattenläckor, blockeringar eller skador på hemmet? Jag kommer att förklara mitt resonemang för var och en av dessa nedan:

Röran

Jag är ledsen att jag tjatar om rörans skadliga inverkan på alla delar av ditt liv, men faktum är att din röra potentiellt är roten till allt som inte fungerar bra för dig. Detta är särskilt relevant när vi diskuterar önskan att välkomna mer pengar och ekonomisk stabilitet i ett hem.

Röran är representativ för förhalning, ett misslyckande med att fatta beslut eller vidta åtgärder. Det är resultatet av vana, rädsla, skuld, förvirring och till och med trots, och ingen av dessa faktorer kommer någonsin att vara till nytta för att gå vidare till en ljusare framtid. Att hålla fast vid röran av rädsla för att inte ha ”tillräckligt” innebär att du lever i ett konstant tillstånd av ”brist” och den rädslan skjuter bort all ny, mer positiv energi (eller pengar/glädje/lycka) som försöker nå dig. Din röra innebär att det fysiskt inte finns någon kapacitet att bjuda in något nytt i ditt liv, oavsett om det är överflöd, kärlek, nya möjligheter eller något annat.

Om vi försöker aktivera Feng Shui i ett rörigt utrymme för något syfte, är allt vi kan förvänta oss mer rörigt och kaos, och det är därför så många människor som har försökt använda Feng Shui utan att förstå konsekvenserna faller vid det första hindret. Innan du börjar manifestera överflöd, börja med en bra decluttering session.

När du har tagit hand om all oreda är det dags att städa och fräscha upp atmosfären. Överflöd vill känna sig välkomna och uppskattade, så behandla det som en hedrad gäst i ditt hem och se till att det vill stanna kvar som en långvarig husgäst.

Läckage och blockeringar

Om ditt badrum, din toalett eller tvättstuga ligger i sydöstra delen av huset är det extra viktigt att hålla dem rena och fullt fungerande. Det här är inte rätt plats för högar med smutstvätt eller unkna handdukar. Om det finns tecken på läckage, dropp eller rörblockering ska du se till att det repareras och renoveras utan dröjsmål, eftersom det innebär ett bristande flöde och att pengarna rinner iväg.

För att lägga till en extra skyddsnivå, knyt ett rött band eller snöre runt avloppet under diskbänken, duschen och badkaret om du kan nå dem. Detta sägs hjälpa till att hålla kvar rikedomens energi medan avfallet avlägsnas från hemmet. Det säger sig självt att hålla locket nere på toaletten – inga ursäkter!

Skador

Knackningar, stötar och sprickor i väggar, golv och tak är alltid bäst att lösa snabbt. Trasiga eller skadade föremål skapar död energi, så få dem fixade eller låt dem gå. Att hålla dem kommer inte att gynna ditt hem eller tjäna dig på något sätt.

Konst- och inredningsföremål

När du inreder den här delen av ditt hem ska du välja föremål som representerar flöde, positivitet, handling och överflöd. Alla har olika smak, så det finns ingen ”en storlek passar alla”-lösning, och världen skulle vara en mycket tråkig plats om det fanns en sådan.

I sydost bör du undvika bilder som representerar en känsla av att sitta fast eller inte komma någonstans – båtar som ligger fast, ett lugnt hav eller sjö, ensamma människor, tomma landskap och allt som är mörkt eller dystert. Välj istället bilder som definierar överflöd för dig – det kan vara blommor, frukt, en sommarträdgård, en yacht med fulla segel, hästar som galopperar mot dig, träd i full blom, ädelstenar eller vad som helst som känns bra för dig.

I vissa situationer är ett vackert vattenfall ett bra val, men jag skulle alltid föreslå att man gör en Feng Shui-bedömning innan man lägger till några mycket vattniga bilder i ett hem.

Hur man aktiverar överflöd i detta område

Lite som att gnugga Aladdins lampa, det här är definitivt en tid att vara försiktig med vad du önskar dig. Du har öppnat vägen för några ganska betydande förändringar i ditt liv, så låt oss se till att du får en uppgradering av det du redan har genom att hålla dina tankar, humör, språk och utsikter positiva.

Det här är inte rätt tid för att klaga, vara negativ, gnälla, gräla eller sura. Hitta istället många saker att vara tacksam för i ditt förflutna, nutid och till och med i din framtid. Faktum är att det alltid kommer att vara en fördel att etablera en tacksamhetspraxis, oavsett om du skriver ner den, säger den högt eller håller den för din innersta meditation. ”Getting Gratitude” beskrivs som en vändpunkt för många av världens mest framgångsrika människor, och det kan det bli för dig också.

Det finns en rad olika sätt att aktivera ditt överflödsområde, från att helt enkelt ha en vas med färska blommor eller en överdådig fruktskål där hela tiden till de lite mer fokuserade alternativen:

  • En överflödande kruka med pengar placerad på en spegelskiva kommer att symbolisera att pengar flödar i ditt liv.
  • På en mer inhemsk skala, om du har ditt eget företag eller sidoinkomst, lägg din prislista i sydost, om det råkar vara på ett kontor ramar du in det som ett visningsobjekt.
  • Detta är också en idealisk plats för ett kassaskåp eller för att förvara värdefulla föremål, ädelstenar och metaller.
  • Växter med uppåtriktad tillväxt som bambu eller jadeväxt (även kallad penningväxt) är ett välkommet tillskott.
  • Välj mjuka möbler och inredningsdetaljer som känns överdådiga eller som definierar rikedom för dig.
  • Om du vill passar sydöstra Aventurin, Jade, Citrin och andra som påstås öka rikedomen. Använd dem med måtta och håll dem rena genom att tvätta och ladda dem varje månad. Om dina kristaller tillsammans väger över 2,5 kg (5,5 lbs) kan detta störa din feng shui, så hantera dem försiktigt och om du börjar känna dig fast, ompröva din eller ta bort dem från området.

Du är nu i den bästa positionen för att välkomna rikedom och överflöd in i ditt liv eftersom du har gjort plats för något nytt och bättre att nå dig och markerat din definition av rikedom i ditt hem. Även om detta är den mest grundläggande nivån av Feng Shui, och fokuserar din avsikt i linje med essensenergin i sydöstra, genom att följa dessa steg kommer du att förfina din tur och möjligheter.

Leave a Response