Livsstil

Du har garanterat redan detta gödningsmedel för pelargoner i kylskåpet

21views

Jag tillbringade några underbara år av min barndom i Oberbayern. Där kan man se magnifika pelargoner på nästan varje balkong. De ljusa blommorna på de rustika träräckena är helt enkelt imponerande.

Mina föräldrar har flyttat tillbaka dit. Och nu avundas jag min mammas vackra pelargoner. Jag trodde att det berodde på regionen och att pelargoner helt enkelt inte trivs i Rhenlandet. Långt därifrån, det beror på mig: Mamma har nu avslöjat sin hemlighet för mig.

Pelargoner är en av de mest populära balkongväxterna i Tyskland. För att främja deras sunda utveckling och blomning är det viktigt med en balanserad gödning och att de ständigt ”rensas ut”. Ett intressant och naturligt sätt att gödsla pelargoner är att använda mjölk.

De viktigaste fakta i korthet:

  • Pelargoner trivs särskilt bra med en balanserad gödsling och regelbunden ”rensning”.
  • Ett förvånansvärt effektivt gödningsmedel för pelargoner är mjölk, eftersom det innehåller kalcium och kalium.
  • Gödselblandningen består av en liter mjölk och tre till fyra liter vatten och används en gång i månaden.
  • Var försiktig så att du inte övergöder växterna, eftersom inte alla växter tål mjölk bra.
  • Pelargoner är till liten hjälp för insekter, så kombinera dem med nektarleverantörer som lavendel eller prästkragar.

Alla har detta gödningsmedel för pelargoner hemma: Mjölk

Pelargoner förvandlar balkonger och trädgårdar till färgstarka oaser av välbefinnande. Men för att uppmuntra denna blomsterprakt måste du gödsla dem regelbundet. För detta behövs inga kemikalier. Även enkla huskurer som t.ex. mjölk ger önskad effekt. Mjölk är rikt på näringsämnen som kalcium och kalium, som är viktiga för växternas tillväxt och utveckling.

Huskurer som ett genialt gödningsmedel för pelargoner

Mjölk är ett utmärkt huskurmedel för att gödsla pelargoner, eftersom det innehåller mycket kalcium och andra näringsämnen som gynnar dessa populära balkongblommor. Att tillreda naturgödseln är enkelt:

  • Blanda en liter mjölk med cirka tre till fyra liter vatten.
  • Du bör vattna pelargonerna med denna blandning högst en gång i månaden.
  • Var försiktig så att du inte övergödslar dina växter, eftersom det kan orsaka obalans i jorden.

Det bör dock noteras att inte alla växter reagerar lika bra på mjölkgödsling. Vissa växtarter kan reagera känsligt på mjölk eller till och med ta skada. För pelargoner har det dock visat sig framgångsrikt att använda mjölk som naturligt gödningsmedel.

Tyvärr inte insektsvänlig

Geranior är vackra att titta på, särskilt för oss människor. Men precis som de lika vackra petuniorna har de inget att erbjuda insekterna. Kombinera dem med insektsvänliga blommor. Var uppmärksam på blommornas olika krav, eftersom detta inte alltid fungerar i en plantering. Det viktigaste här är att plantera något vackert som prästkragar eller lavendel i krukan bredvid pelargonerna.

Vad vore mjölk utan kaffe?

Min mamma berättade för mig att man också kan gödsla pelargoner med kaffesump. Låt bara kaffesumpen torka och sprid den sedan över växtens substrat. Vi blev så stolta när jag under mina efterforskningar upptäckte att båda mammas huskurer redan hade rekommenderats av andra webbsidor.

Jag ska prova dem alla och hoppas att jag äntligen får frodiga pelargoner. Eller så låter jag det vara och erkänner för mig själv att jag inte är välsignad med gröna fingrar.

Leave a Response