Livsstil

Detta enkla myggmedel med 4 ingredienser kan göras för mindre än $ 5

109views

Du kanske redan vet att kanel är ett utmärkt tillskott till pajer och vinterns grytor, men visste du att denna vanliga hushållskrydda också är ett lysande sätt att hålla skadedjur borta på sommaren?

Enligt den populära TikTok-skaparen @brunchwithbabs är det möjligt att skapa ett DIY-myggmedel med endast malen kanel och 3 andra prisvärda ingredienser. Och det bästa av allt? Det luktar gott också!

Städgurun i 70-årsåldern, som har över 4 miljoner TikTok-följare, tog sig till plattformen för att dela med sig av sin beprövade kanelspray som hon hävdar ”håller myggen borta”.

@brunchmedbabs

♬ ursprungligt ljud – Babs

Hur man gör Babs DIY myggmedel

Babs prisvärda myggmedel använder bara 4 enkla ingredienser som du troligen redan har i dina köksskåp:

– Malet kanel (du kan köpa en burk malet kanel för endast 1,24 dollar på Walmart)

– En halv tesked diskmedel

– En halv tesked rengöringssprit

– Varmt vatten

För att göra ditt eget avskräckande medel, vispa 2 teskedar mald kanel i 4 koppar varmt vatten och låt det dra ”som en kopp te” i en timme eller så. Tappa sedan upp kanelblandningen i en sprayflaska, tillsätt en halv tesked diskmedel och en halv tesked sprit och skaka flaskan ordentligt.

Förutsatt att du inte är allergisk mot några ingredienser är sprayen säker att använda på huden och kan sprutas runt din uteservering för att hålla myggen borta medan du njuter av sommarsolen.

Hur fungerar det?

Kanel är känt för att avvärja myggor på grund av sin starka doft och förekomsten av föreningar som kanelaldehyd. Dessa föreningar stör myggornas sensoriska mottagning, vilket gör det svårt för dem att lokalisera sina mål.

Kanelolja kan också fungera som en naturlig insekticid, döda mygglarver och avskräcka vuxna myggor från området. Förutom att göra en DIY-spray kan användning av kanel i olika former, såsom eterisk olja eller mald kanel, hjälpa till att bli av med myggor.

Andra smarta användningsområden för kanel

Denna värmande krydda har ett antal användningsområden i hemmet:

  • Strö ett lätt lager mald kanel på locken och botten av dina soptunnor för att .
  • Lägg några kanelstänger i dina fruktskålar för att .
  • för att få dina rum att lukta gott och ”öka ditt välstånd”.
  • som en del av din dagliga rengöringsrutin.
  • på den första dagen i månaden för att få in överflöd i ditt hem.

Om den kryddiga doften av kanel inte är något för dig, kanske du vill prova dessa alternativa DIY-myggmedel för att hålla blodsugarna på avstånd.

Leave a Response