Livsstil

Bättre än Aperol och Lillet? Varför denna spritz med fläderbärssirap är vår favorit

7views

Spritzkreationer finns så långt ögat kan nå på sommaren. Det finns ju knappast något bättre än att skåla med en mousserande dryck i solskenet och njuta av livet. Och för att det inte alltid ska vara klassiker som Aperol Spritz som serveras, har vi nu en ny skapelse för dig: Limoncello Bitter Spritz med en skvätt flädersirap.

Vill du ha något lite mer bittert? Prova då den här cocktailen också:

Limoncello Spritz med bitter citron och fläderbär

Fläderbärssäsongen är i full gång och de vitblommande buskarna fyller trädgårdar, parker och skogar med sin doft. Så varför köpa fläderbärssirapen till vår läckra drink? Istället kan du enkelt göra den själv och det kräver bara lite arbete och lite väntetid.

För att göra din egen flädersirap kokar du helt enkelt en halv liter vatten med cirka 500 g socker. Lägg sedan runt 6 rena fläderkottar med en citron, skuren i skivor, i en behållare, häll sirapen över dem och låt dra övertäckt i ca 3 dagar. Passera sedan allt genom en sil, koka upp igen och häll i en ren flaska. Sirapen räcker då till ca 30 glas Limoncello Bitter Spritz.

Recept på Limoncello Bitter Spritz

Ingen lust eller tid att göra din egen flädersirap? Då kan du också göra sirapen själv *.

Ingredienser:

  • 3 cl Limoncello
  • 8 cl Prosecco
  • 10 cl Bitter Citron
  • 1 streck fläderbärssirap
  • 1 handfull isbitar
  • Fläderbär eller lime (dekoration)

Och det är så här det fungerar:

1. Häll alla ingredienser till drinken i ett stort ballong- eller champagneglas. Tillsätt sedan isbitar och rör om försiktigt en gång.

2. Garnera eventuellt med lite fläderblommor och njut. Smaklig måltid.

Vi hoppas att du gillar vårt recept och att du har kul när du lagar, bakar och smakar på det! Skriv gärna till oss på eller på : Vi är alltid glada att få förslag och receptförfrågningar!

Leave a Response