Gurkorna blir söta och bladen blir inte gula: en produkt som du säkert har hemma hjälper till
Gurkor är krävande växter som kräver ständig omvårdnad, särskilt frekvent vattning, gödning och utfodring. Ett vanligt problem vid odling av denna gröda är att bladen gulnar, vilket kan orsakas av olika faktorer. Detta kan dock förhindras med hjälp av ett speciellt gödningsmedel, som inte bara hjälper till att rädda gurkskörden utan också gör dem söta.
Tidigare berättade vi hur köttiga och saftiga paprika är.
Orsaker till gulnande gurkablad
Orsakerna till gulning av gurkablad kan vara mycket olika, men resultatet är detsamma – försämring av avkastningen. Bladen kan bli gula på grund av:
1. Kränkningar av bevattning. För frekvent eller tvärtom sällsynt vattning, otillräcklig vattenvolym leder till negativa konsekvenser i form av gulning av gurkablad.
2. Underskott på gödselmedel. Vid komplex brist på kvävegödselmedel börjar gurkbladen också gulna snabbt.
3. Temperaturer. Överkylning är stressande för växten och leder också till att bladen gulnar.
4. Solbrännasom uppstår när gurkor vattnas under dagen och vatten kommer på bladen.
5. Sjukdomar. Gulfärgning av gurkblad är oftast ett tecken på fusarium eller pulveriserad mögel.
6. Skador på rotsystemet av skadedjur, under ogräsrensning eller lossning leder också till gulfärgning av bladen.
7. Skadedjur. Gulnande och krullande blad är ett tecken på skadedjur, oftast bladlöss eller spinnkvalster.
En effektiv metod för att kontrollera gulning av gurkablad
För att förhindra gulning av gurkablad kan hjälpa speciella butiksmedel, och kan mata, vilket är lätt att förbereda själv. För att göra detta måste du använda honung. Lösningen från honung ökar växternas immunitet, främjar deras tillväxt och gör också gurkor mycket söta. Applicera ett sådant foder i juni.
För beredning i 5 liter varmt vatten lösa upp 3 matskedar honung och blanda noggrant. Vattna varje buske under roten med denna lösning: 0,5 liter lösning per planta.
Du kanske också är intresserad av nyheterna: