Tips för trädgården

Du har aldrig haft så köttiga och saftiga paprikor på dina bäddar förut: Vilken teknik ska du följa

377views

Varje grönsaksodlare vill skörda inte bara en stor skörd av paprika utan också en högkvalitativ. Speciellt uppskattade köttiga paprika, men inte alla kan odla en sådan peppar. Vad är anledningen och vad ska man göra?

Erfarna grönsaksodlare har avslöjat huvudhemligheten med köttiga och saftiga paprika – det är rätt näring.

Tidigare berättade vi för dig hur du matar med hirs.

Om pepparväggarna är tunna – detta är huvudtecknet på kaliumbrist. Och tunnväggiga kommer att vara till och med sorter som har i egenskaperna noterat att de är tjockväggiga.

Också om det faktum att peppar saknar kalium signalerade och lämnar, börjar de krulla.

Det är därför humater och kaliumgödselmedel är så viktiga.

Så, erfarna trädgårdsmästare rekommenderar 1 varannan vecka för att befrukta paprika med kaliumhumat. Under säsongen bör det finnas minst 3 gödselmedel.

Du kan använda gödselmedel i form av pulver eller lösning.

När det gäller pulvret, ta 1 tesked per 10 liter vatten, rör om väl och vattna varje planta.

Eller så späds 10-20 ml av lösningen i 10 liter vatten och vattnas.

Peppar reagerar också positivt på gödsling med träaska och komposterad gödsel.

Det viktigaste är att inte använda färsk gödsel.