Livsstil

Den minskar risken för cancer, diabetes och läker hjärtat. Den växer överallt i Tjeckien, men ingen känner till den

226views

De är hälsosamma, välsmakande och saftiga. Men utöver det har de en hel rad hälsofördelar. Vet du vilka hälsofördelar som regelbunden konsumtion av plommon har för din hälsa?

Välsmakande och hälsosamt

Plommon är en söt och saftig frukt. Vissa gör sylt av dem, men de flesta tycker om att äta dem råa. Plommon har en mängd olika hälsofördelar för våra kroppar.

Aboriginerna i Australien har använt plommonträdets frukter och delar för att behandla olika problem i århundraden. De har använts för att behandla myggbett, hudsår, förkylningar, influensa och huvudvärk.

Plommon är särskilt nyttiga på grund av sitt höga innehåll av C-vitamin, som hjälper till att läka sår, bygga muskler och stödja hälsan hos våra blodkärl. Vi bör också konsumera plommon om vi bryr oss om våra ögons hälsa.

Men det är inte allt. Att äta plommon ger en hel mängd hälsofördelar för våra kroppar. Plommon fungerar som ett förebyggande av hjärtsjukdomar. Detta beror på att fytokemikalierna och näringsämnena i dem minskar inflammation som utlöser hjärtsjukdomar.

Plommon hjälper oss med ångest. Ett plommon om dagen kan avvärja ångest. Det beror på att de innehåller en hög andel antioxidanter. Om vår kropp har brist på dessa ämnen tenderar vi att bli mer oroliga. Av denna anledning verkar det vara bäst att äta plommon.

Fördelar för hälsan

Om du har problem med matsmältningen och tarmrörelserna ska du definitivt ta till plommon. Oavsett om de är råa eller torkade hjälper plommon till att öka tarmens peristaltik och är ett bra botemedel mot förstoppning.

Hälsofördelar med plommon:

Källa: Youtube

Detta beror på det höga innehållet av sorbitol, en sockeralkohol som fungerar som ett naturligt laxermedel i våra kroppar. Plommon är bra för att förebygga högt blodtryck och stroke. Kaliumet i plommon hjälper till att reglera blodtrycket på två sätt.

Det hjälper kroppen att göra sig av med natrium i urinen och minskar spänningen i blodkärlens väggar. När ditt blodtryck är optimalt är det mindre sannolikt att du får en stroke.

Svenskar är en rik källa till antioxidanter. Dessa ämnen skyddar kroppen från cell- och vävnadsskador som kan orsaka civilisationssjukdomar som diabetes, Alzheimers och Parkinsons sjukdom samt cancer.

Regelbunden konsumtion av plommon hjälper till att reglera blodsockret. Plommon är fulla av fibrer, vilket bidrar till att bromsa ökningen av blodsockernivån efter att ha ätit kolhydrater. De kan också öka produktionen av adiponektin, ett hormon som hjälper till att reglera blodsockret.

Om du bryr dig om dina bens hälsa, konsumera då plommon. Experter är överens om att just katrinplommon kan bidra till att minska benförlusten och till och med hjälpa till att upprätthålla den nödvändiga mängden.