Livsstil

Halina Pawlowska delade med sig av ett foto från när hon var ung. Hon hade ett vackert ansikte, hon såg ut som Sophia Loren

298views

När man når en viss ålder tittar man gärna nostalgiskt tillbaka på sina fotografier från ungdomsåren. Författaren och manusförfattaren Halina Pawlowska har gjort samma sak. Du skulle inte tro hur mycket hon liknar den berömda filmstjärnan Sophia Loren. Titta på det där!

Många av oss har säkert varit med om minst ett tillfälle i livet då någon i vår omgivning sagt till oss att vi ser ut som någon annan. Om du tittar på Halina Pawlowska i sin ungdom, är det verkligen som om hon hade fallit ur den vackra italienska skådespelerskans öga. Hon må ha ett något rundare ansikte än sina mer kända konstnärliga kollegor, men det finns faktiskt en del liknande drag.

Men få skulle ha trott att Halina Pawlowska kunde se ut som en italienska när hon har rötter i Ukraina. Hennes pappa var en ukrainsk poet som en gång i tiden emigrerade till Tjeckien. Vasil Kločurak kom från Subcarpathian Rus och hans bror var politiker Stefan Kločurak. Halina är född i Tjeckien.

Efter avslutad skolgång och examen från gymnasiet började hon studera manusförfattande och dramaturgi vid FAMU. Hon arbetade sedan inom underhållningssektorn på den dåvarande tjeckoslovakiska televisionen och ägnade sig också åt tidningar och journalistik. I början av 1990-talet började hon arbeta på den sociala avdelningen på dagstidningen Metropolitanför att bli biträdande redaktör för Telegraf.

Story, Happy Jim, Glanc

Hon har också varit värd för olika TV-program, t.ex. Zanzibar eller I Ryesom var ett veckoprogram bestående av samhällsreportage. Hennes talang för att kommentera och försköna det sociala livet i Tjeckien uppmärksammades snart av omgivningen och det dröjde inte länge innan hon erbjöds tjänsten som chefredaktör för den nystartade sociala veckotidningen Berättelsedär hon stannade i sju år.

Hon använde sedan sina erfarenheter när hon grundade sin egen tidning, som hette Glada Jim. Den fanns kvar på hyllorna fram till 2005, då försäljningen tyvärr sjönk till en sådan nivå att Bauer Media tog över den och efter ytterligare fyra år slutade Happy Jim att säljas helt och hållet. Under tiden, 2006, lyckades Halina Pawlowska grunda tidningen Glans.

Tjeckiska Lion och TýTý för Banana Fish

Att Pawlowska är en extremt begåvad konstnär bekräftades av det faktum att hon 1994 fick det tjeckiska lejonet för sitt manus till filmen Tack för varje ny morgonsom är en komedi av Milan Steindler. Naturligtvis finns det också två föremål på hennes hylla. En av statyetterna kan naturligtvis inte vara för något annat än hennes enormt framgångsrika talkshow på tjeckisk TV. Bananfisk. Dessa sändes på TV-skärmar från 1999 till 2007. Efter det hade hon fortfarande kvar sin Mamba show.

För närvarande är Halina Pawlowska änka, hennes make Zdenek Pawlowski avled enligt uppgift i cancer 2013. Tillsammans hade de ett långt och lyckligt äktenskap i trettiofem år och fick två barn, en son Peter och dotter Natalievars make fram till nyligen var en välkänd satiriker och collagemålare Tomas Brinek känd under pseudonymen TMBK.