Tips för trädgården

Skydda din gröda från sniglar: fyra av de mest effektiva folkmedicinerna

565views

För att bli av med sniglar på tomten är det inte nödvändigt att besöka specialbutiker. Du kan använda improviserade medel.

Sniglar kan vara användbara för din trädgård – till exempel bryter de ner skörderester. Men de är också ett hot mot dina grödor, eftersom de kan äta och skada unga plantor, blad och frukter av växter. Så om du inte vill förlora din skörd måste du tänka på metoder för skadedjursbekämpning i förväg.

Tidigare berättade vi hur man kan bli av med myror.

För att bekämpa sniglar kan du använda färdiga läkemedel, som kan köpas i specialbutiker, eller så kan du använda inte mindre effektiva folkmetoder.

Folkmetoder för att kontrollera sniglar på tomten

  1. Äggskal. Krossa äggskalen och strö dem runt varje planta. På grund av skalens vassa hörn kan sniglarna inte nå växterna.
  2. Ask. Strö träaska över jorden runt dina växter så skyddar den inte bara mot skadedjur utan blir också ett bra gödningsmedel för jorden.
  3. Öl. Häll upp drycken i en behållare, t.ex. en liten glasburk. Gräv ner den lite i marken så att bara en liten kant syns från toppen. Detta kommer att vara en slags “fälla” för sniglar, eftersom de lockas av lukten av öl.
  4. Senapspulver. Häll 5 liter vatten i en kastrull, tillsätt 100 g senapspulver och ställ på elden. Låt vätskan koka upp under konstant omrörning och låt sjuda i 30 minuter. Ta av från värmen och låt dra i 6-8 timmar. Sila avkoket genom gasväv, häll det i en spruta och bevattna växterna och jorden runt dem generöst. Det är bäst att utföra proceduren tidigt på morgonen eller på kvällen, annars kan lösningen bränna växternas löv.

Du kanske också är intresserad av nyheterna: