Tips för trädgården

Här är de bästa trädgårdstrenderna för 2024. Se de största hitsen även för en liten balkong

236views

Att tillbringa tid utomhus samtidigt som man är hemma är den mest prisvärda avkoppling som finns. Varje terrass, balkong eller trädgårdsbit räknas. Förvandla dem till en wellness-oas snabbt och enkelt med hjälp av årets bästsäljare inom trädgård. Vilken är den största succén?

En balkong eller uteplats balanseras sakta med säkert med guld nuförtiden, det är ett annat utrymme att leva i. Njut av att koppla av utomhus och få kontakt med naturen genom att trädgårdstrender för detta år.

Låt dig inspireras av vad som kan göras med din oanvända bakgård:

Källa: Youtube Youtube

1. Den största hiten för balkong och terrass

För många år sedan började en stor trend slå igenom som fortfarande är med oss idag: balkonger och terrasser förvandlas till utomhusvardagsrum. Relaterat till denna trend är ordet lounge. Tidigare innebar detta främst bekväma stolar eller till och med en soffa, som började användas utomhus. Idag kan du ha vad som helst i loungeversionen.

Även på balkongen bidrar sittdynor och stolsdynor med impregnering (vattenavvisande) till komforten, detta är vägen till perfekta sittplatser. Bland lounge lösning inkluderar vikbara och upp till 360-graders roterbara parasoller eller bärbara uppladdningsbara lampor (du kan ladda dem hemma och använda dem utomhus utan kabel och behov av att hantera en strömkälla).

Men lounge är också en hel del trädgårdsmöbler, för närvarande trendigt modulär. Beroende på utrymmet och vad du vill använda väljer du och monterar de enskilda delarna.

2. Små balkonger.

På en liten balkong är det viktigt med något som kan vikas eller användas på minst två sätt. Från stolar till bord till schäslonger, helst gungstolar. En förvaringsbänk är stabil, inte bara som sittplats utan också att sitta på. En stege med krukor eller en vertikalt byggd pall för odling av blommor läggs till.

Och eftersom vi vill odla något för användning på balkongen också, kan du få en upphöjd säng och skörda en riklig gröda på ett litet utrymme. För ekologiskt sinnade läsare är det en bra passform en praktisk vermicomposter för trädgårdsbädden.

3. De bästa parasollerna

Solparasoller kan användas överallt, det som är nytt är den inbyggda solbelysning. Fyrkantiga eller rektangulära paraplyer som man fäller upp för att få en “markis” är praktiska, men fördelen är att man inte behöver förankra paraplyerna.

Markisens känsla kan också förstärkas med ett rektangulärt paraplyställ, där ställets handtag för att skjuta in paraplyet sitter i kanten av ställningen och paraplyet är uppfällt så nära väggen som möjligt.” förklarar Dagmar Christovová från XXXLutz.

4. Sala terrena: hemma som i ett slott

Vi är inte de första som vill skapa en övergång mellan hem och trädgård. Detta användes redan av adelsmän under barocken, som kopplade samman sina slott med sina trädgårdar med den så kallade Sala terrena. Det var en takförsedd byggnad som låg i anslutning till slottet och som var öppen mot trädgården. Idag har den ersatts av ett lusthus eller en pergola.. Deras tak kan också vara tillverkat av lameller, som lätt kan lutas och därmed belysa det inre utrymmet.

Lusthusen kan också fås med myggnät, som är uppfällbara nätgardiner på alla sidor.” förklarar Dagmar Christovová. Vissa paviljonger kan även leda bort regnvatten till fötterna på denna moderna sala terrena.

5. Bädda din säng i trädgården

Glöm filten på gräsmattan, årets hit heter trädgårdsbädden. Bäst är de liggande sängarna som kan förvandlas till en schäslong eller en soffa. Lägg bara till en baldakin eller ett skydd och avkoppling utomhus medan du är hemma är garanterad. Eller skaffa en Hollywood-gunga med tak, den kan också fungera som säng för en person.

6. En gunga för vuxna lugnar

En annan bästsäljare i trädgården hör hemma i trädgården såväl som på terrassen eller balkongen – den självbärande svängande ägg. Gungning lugnar, frigör endorfiner och framkallar en känsla av lycka även i ett litet utrymme.

Den gungande effekten uppnås med bara en liten lutning av gungstolen. åt sidan, bara 10 grader. En regelbunden rytmisk rörelse är avgörande. Större gungbänkar för fler personer lämpar sig för terrasser och trädgårdar.

7. Vilken grill är den största succén

Använd en elektrisk grill på balkongen, utan rök, utan ansträngning och utan att riskera att störa grannarna. Idealet är en bärbar elektrisk grill, men även denna kan utrustas med ett stativ för att förvara de nödvändiga verktygen.

Det är en bästsäljare i trädgården klassisk träkolsgrill (med lock). Du behöver inga kablar och tack vare huven med ventilationsöppningar kan grillen förvandlas till en ugn eller ett litet rökhus.

Tänk nu om du till och med kunde grädda din mormors bullar till söndagsfrukosten i en sådan grill…

Källa,

Relaterade artiklar