BÄSTA råd om hur man känner igen RÖDA körsbär: denna detalj är avgörande!
Juni är den månad då fruktstånd och butiker lyser i alla färger.
Förutom saftiga grönsaker hittar du också söta frukter som jordgubbar, hallon och vattenmeloner.
Körsbär, vars pris tyvärr fortfarande är högt, är också en oersättlig fruktdelikatess vid denna tid på året.
Portalen rådde, hur man kontrollerar körsbärsträd för maskangrepp.
Med detta praktiska trick köper du frukt utan överraskningar.
De första körsbären kan redan köpas på mässor och i stånd.
Även om årets kilopris är orimligt högt avskräcker det inte dem som gillar den unika smaken.
Men en obehaglig överraskning i form av maskar.
Hur upptäcker du maskinfekterad frukt?
Det här tricket kommer aldrig att svika dig!
Hur upptäcker man maskiga körsbär?
Mormors metod kommer att förhindra att du köper en katt i en påse i form av maskiga körsbär.
Så hur kan du veta om körsbär kan hysa maskar?
Innan du köper, lönar det sig att känna till detta gamla hustrurnummer som säkerställer att du köper välsmakande frukt utan överraskningar.
Vita maskar, som tyvärr ibland också kan hittas i körsbär, är fruktflugelarver (Rhagoletis cerasi) – flugor av familjen bananflugor.
Om vi av misstag äter en sådan mask kommer inget att hända oss, men tyvärr är ett sådant möte och synen av ett slingrande skadedjur inte det trevligaste.
Det är därför värt att att undersöka frukten noggrant innan du köper den.
Ur hälsosynpunkt bör det inte påverka vår hälsa på något sätt att äta körsbär med vita maskar, dvs. fruktflugelarver.
Vår känsla för hygien kommer att lida mer.
Vissa människor äcklas av att se en mask som vrider sig, så oavsett hur underbart dessa körsbär smakar kommer de inte att röra dem.
Köper du sådana körsbär?
Använd detta trick
När vi ser synlig missfärgning och hål i körsbärens skalär det ett tecken på att vi kan möta en hyresgäst inuti.
Ett annat tecken på förekomst av larver är små tunnlarsom har grävts ut, vilket gör det tydligt att det finns en mask som gömmer sig inuti.
Men vad gör vi när vi har undersökt frukten noggrant, men fortfarande inte är säkra på om det döljer sig en obehaglig överraskning inuti?
Under sådana omständigheter kan vi använda ett annat trick.
Lägg frukten i en skål och häll en generös dos kallt vatten över frukten.
Tillsätt sedan i skålen en matsked salt eller vinäger.
Låt körsbären vara kvar i ca 20 minuter.
Efter denna tid bör maskarna flyta upp till ytan.
Lycka till!