Det är vackert

Det här är de bästa knepen för att dofta gott hela dagen under den varma årstiden utan att använda parfym

238views

Under den varma årstiden kan det vara en utmaning att hålla sig sval och dofta gott hela dagen, men inte omöjligt. Höga temperaturer och varma miljöer gör att man svettas, även efter ett bad eller efter att ha använt parfym. Om du vill lukta gott utan att vara beroende av parfym finns det några effektiva knep som hjälper dig att uppnå detta.

Eteriska oljor

Ett av Lady Di:s favorittrick var att applicera eteriska oljor på viktiga punkter på kroppen, t.ex. nacken, halsen och handlederna. Dessa kan appliceras på nytt under dagen för att bibehålla en fräsch och behaglig doft. Eteriska oljor som lavendel, bergamott eller eukalyptus doftar inte bara underbart utan har också lugnande egenskaper.

Doftande bomull

Det här är ett enkelt och effektivt knep för att dofta gott hela dagen utan att använda parfym. Allt du behöver är en bomullstuss som du smörjer in med din favoritkroppskräm. Placera den sedan diskret i din behå. På så sätt behåller du en behaglig doft hela dagen.

Hemlagat kroppssmör

Hemmagjord är en bra lösning för att dofta gott hela dagen. Du kan göra en blandning av kosmetisk vaselin (smält i ett vattenbad) och din favorit eteriska olja eller doft. När blandningen har stelnat i kylen kan du applicera den på huden för att återfukta den på djupet och få en behaglig doft.

Doftande tvål

Ett annat enkelt knep är att använda en doftande duschtvål med ingredienser som lavendel, bergamott eller eukalyptus. Dessa tvålar ger fukt och lämnar en behaglig doft på huden under hela dagen.

Så nu vet du!

Använd gärna något av dessa knep för att få en fräsch, behaglig doft utan att enbart förlita dig på parfym. Under denna varma årstid är dessa metoder dina allierade för att hålla dig sval och väldoftande under hela dagen.